Câte locuinţe vizionăm înainte de a cumpăra una

Câte locuinţe vizionăm înainte de a cumpăra una
Majoritatea europenilor vizionează în medie şapte case pentru a lua o decizie, potrivit unei analize realizate în ţările de pe continent.

68% dintre europeni caută o locuinţă pentru a o achiziţiona două luni, arată un studiu realizat de reţeaua RE/MAX, lider mondial în real-estate. Dintre aceştia, 10% au şansa de a găsi casa în doar o săptămână, iar 16% în maxim două săptămâni. În topul ţărilor în cu timpul alocat căutării unei locuinţe, Portugalia este pe primul loc. 40% dintre persoanele care sunt în căutarea unei locuinţe au şansa de a o găsi în o săptămână.  
 
La polul opus se află austriecii şi olandezi, unde 40% dintre doritorii unei case sunt nevoiţi să caute mai bine de şase luni. „În România lucrurile se aseamănă foarte mult cu media Europei. Aici căutarea unei locuinţe durează 2-3 luni, iar procesul este cu atât mai uşor în ultima perioadă, odată cu livrarea pe piaţă a tot mai multor locuinţe noi”, a declarat Răzvan Cuc, preşedintele RE/MAX România Cluj. Bărbaţii sunt mai hotărâţi şi mai rapizi, în timp ce femeile alocă mult mai mult timp când vine vorba de luarea unei decizii privind achiziţia unei case. 
 
Analiza relevă că, în medie, europenii vizionează şapte proprietăţi pentru a decide care este cea mai potrivită. Există şi excepţii: 4% dintre locuitorii Europei analizează chiar şi 20 de case. În topul celor mai pretenţioşi europeni, turcii şi britanicii sunt pe primele locuri. Aceştia vizionează 10 locuinţe pentru a putea face o alegere, iar germanii şi italienii, nouă.

Pe următoarea poziţie se află polonezii şi spaniolii, care vizitează opt proprietăţi, iar lucrurile stau la fel şi în România. În Finlanda, doar patru case sunt pe lista celor vizionate înainte de a se lua o decizie.  RE/MAX Europe a realizat acest studiu având un eşantion reprezentativ de 8.000 de respondenţi din 16 ţări europene printre care Austria, Finlanda, Germania, Grecia, Italia, Portugalia, Spania, Elveţia, Turcia, Olanda.

Comenteaza