Foto Cazarea la Untold. O vilă: 1.000 dolari/ noapte, un apartament cu câini: 11 euro

Cazarea la Untold. O vilă: 1.000 dolari/ noapte, un apartament cu câini: 11 euro
Festivalul de la Cluj adună peste 300.000 de participanți anual | Foto: Untold
Cazarea la Untold  2019. O vilă: 1.000 dolari/ noapte, un apartament cu câini: 11 euro
Cazarea la Untold  2019. O vilă: 1.000 dolari/ noapte, un apartament cu câini: 11 euro
Cazarea la Untold  2019. O vilă: 1.000 dolari/ noapte, un apartament cu câini: 11 euro
Cazarea la Untold  2019. O vilă: 1.000 dolari/ noapte, un apartament cu câini: 11 euro
Cazarea la Untold  2019. O vilă: 1.000 dolari/ noapte, un apartament cu câini: 11 euro

Dacă la hotelurile din oraș primele prețuri anunțate pentru perioada festivalului de muzică electronică sunt în jur de 100 euro/noapte, studenții sunt dispuși să își pună la bătaie apartamentele și cu 11 euro. Fanii ar da maximum 80 de euro. Însă pe toate cele patru nopți.

Un hotel din Cluj a anunțat primele pachete turistice dedicate din perioada Untold. Ele sunt cuprinse între 355 de lei la 3* și 525 de lei la 4*. O noapte de cazare la clasificarea 3* va costa 355 în regim single și 380 de lei în double, cu micul dejun inclus, în timp ce la 4* tarifele sunt de 500 de lei la single și 525 de lei în double, conform reprezentanților Onix Hotel.

Aici apartamentul de trei persoane (4*) are un tarif fixat la 675 de lei. Toate tarifele menționate sunt valabile doar pentru achiziționarea de pachete de minimum patru nopți, în perioada festivalului.  

Cazarea la Untold  2019. O vilă: 1.000 dolari/ noapte, un apartament cu câini: 11 euroApartamentul din Platinia are și loc de picnic

Ploaie de oferte pe Airbnb

Pe site-ul de rezervări existau 67 de oferte de cazare, la prețuri între 11 și 1.000 de euro pe noapte. Oferta minimă era pentru o cameră într-un apartament închiriat de doi studenți francezi la medicină veterinară, iar printre locatari se numără și doi câini și o pisică. “Suntem cetățeni globali, deci oricine este binevenit dacă respectă regulile casei și îi plac animalele”.

Cazarea la Untold  2019. O vilă: 1.000 dolari/ noapte, un apartament cu câini: 11 euroO noapte în compania animalelor costă 11 euro

Un apartament cu patru camere în care încap 10 oameni este dat la închiriat cu 475 de dolari/noapte, iar o casă cu două dormitoare, cu 1.019 dolari/noapte. O locuință pentru șase persoane din complexul Platinia (Calea Mănăștur) se dădea în chirie cu 283 dolari/noapte.

Pe un grup de Facebook, o cameră de 30 mp - aflată la 3 km de locul festivalului, după informațiile date de proprietar - costă 100 lei/noapte, la fel una în Florești, pentru grup de șase persoane, iar la un complex studențesc, la 0,5 km de Cluj Arena, 130 de lei, de data aceasta “cu factură și contract”.

Cazarea la Untold  2019. O vilă: 1.000 dolari/ noapte, un apartament cu câini: 11 euroUnii se laudă că le dau chiriașilor factură și contract

Fanii vor doar cu virament bancar și avans

În schimb, fanii oferă în jur de 700 de lei pentru închirierea unui apartament pe toată perioada festivalului. Unii dintre ei sunt mai pretențioși și au învățat din experiențele neplăcute cu cazarea din alți ani, când mulți dintre tineri au picat în capcana unor escroci, pe internet.

“Buget 1.500 lei! Caut cazare pentru două persoane la maxim 30 de minute de festival, de preferat garsonieră sau hotel / pensiune cu baie în cameră. Doresc doar cu avans prin bancă și diferența când ajungem, pentru a evita orice neplăceri! Nu mă interesează camping sau cămine”.

Cazarea la Untold  2019. O vilă: 1.000 dolari/ noapte, un apartament cu câini: 11 euroVila de 1.000 de dolari pe noapte

Cele două mari festivaluri din România, Untold și Neversea, inițiate de o echipă de la Cluj, au intrat în "Top 100 Electronic Festivals Worldwide", rezultatele fiind decise pe baza unui calcul ce a avut la bază artiștii, live-act-urile și DJ-ii din program. Untold a devansat festivaluri ca Burning Man, Coachella sau Sziget.

Ediția a cincea a festivalului de la Cluj a fost programată în perioada 2-5 august. Printre primii mari artiști anunțați sunt Martin Garrix, David Guetta, Dimitri Vegas & Like Mike, Timmy Trumpet, Bastille, James Arthur. Anul trecut Untold a adus orașului încasări estimate la 45 de milioane de euro. Abonamentele pentru întreg festivalul costă în prezent 129 de euro, plus taxe.

Regulamentul interior din “casa animalelor”

"Spațiul
Regula 1: Dacă nu vă plac animalele, nu veniți. Ele sunt bine educate, foarte drăguțe și nu vă deranjează, DAR trebuie să fiți în largul lor pentru ca toată lumea să se simtă bine.
Regula 2: Starea de spirit fericită este mai mult decât binevenită. În cele din urmă sunt singurele două reguli la care ne gândim. Pentru restul, să fii corect, respectuos și curat (deși ne e rușine că trebuie să o spunem). Nu putem face petreceri, deoarece este o clădire de familie, dar ne putem bucura să fim împreună, să împărtășim mesele, dar nu cu muzica dată prea tare.

Acces la oaspeți
Puteți accesa peste tot apartamentul, cu excepția dormitoarelor noastre, dar credem că acest lucru este evident.

Interacțiunea cu oaspeții
Va depinde de programul dvs. și de al nostru. Suntem cu adevărat dispuși să împărtășim - dacă suntem împreună în apartament - o masă, un râs, o poveste, unele informații. Am mașina mea și mă duc cel puțin 1-2 zile la țară, pentru a plimba liber câinii, așa că ar fi o plăcere dacă vrei să te alături. Începem să cunoaștem bine orașul, ce se poate face în interiorul și în afara orașului, lucruri interesante de văzut.

Alte lucruri de reținut
Călătoriile reprezintă un mijloc de a vă deschide mintea și de a vă arăta zâmbetul întregii lumi, astfel încât să faceți asta".

Comenteaza