Cazul firmei din Cluj care se judecă de 5 ani cu Bechtel ajunge la Comisia Europeană VIDEO

Cazul firmei din Cluj care se judecă de 5 ani cu Bechtel ajunge la Comisia Europeană VIDEO
Liga Întreprinzătorului Român a sesizat Agenţia Naţională de Integritate în cazul ministrului Dan Şova. Acesta are în subordine marile proiectele de infrastructură, printre care şi Autostrada Transilvania, în timp ce mama sa, avocata Ana Diculescu-Şova, reprezintă compania Bechtel în litigiile cu subcontractorii din Cluj. Realitatea TV Cluj a prezentat în premieră săptămâna trecută situaţia în care se află ministrul delegat pentru proiecte de infrastructură.

Firma Pulp Fiction a lucrat pentru Bechtel la construcţia Autostrăzii Transilvania. Americanii au uitat să îi achite facturi de aproape două milioane de lei, iar societatea se judecă de mai bine de cinci ani pentru recuperarea datoriei. Bechtel este reprezentată în proces de avocata Ana Diculescu-Şova, mama lui Dan Şova, ministrului delegat pentru proiecte de infrastructură. Liga Întreprinzătorului Român consideră că ministrul se află în stare de incompatibilitate şi a sesizat Agenţia Naţională de Integritate.

"Credem că este un motiv bun ca judecătorii să fie timoraţi oarecum, având în vedere că avem musafiri sus-puşi de la Bucureşti", spune preşedintele LIR, Adrian Coroian. "Am văzut-o pe doamna Şova, care şi-a permis mai multe lucruri care nu se fac la Tribunal, ne-a mirat atitudinea dânsei. Am zis hai să vedem dacă nu e şi incompatibil, cel puţin moral noi considerăm că nu este în regulă".

Firma păgubită de Bechtel s-a adresat şi Comisiei Europene, unde au reclamat durata exagerată a procesului.

"Noi am depus o sesizare, o descriere a situaţiei actuale spre Comisia Europeană, pentru a avea şi ei o imagine mai clară", spune proprietarul firmei de transport, Zoltan Egyed. "Am descris situaţia, care nu mi se pare normal. Orice alt proces dura maxim şase luni".

Nici ministrul Dan Şova şi nici mama sa nu au putut fi contactaţi pentru a comenta situaţia.

Reporter: Cosmin Oanţă
Imagine: Călin Fedeleş

Comenteaza