Ce angajaţi caută hipermarketurile la Cluj

Ce angajaţi caută hipermarketurile la Cluj
Marile centre comerciale prezente pe plan local au scos la concurs zeci de posturi în această vară. Cei mai căutaţi sunt bucătarii, lucrătorii comerciali şi personalul de vânzări.

Grupurile multinaţionalele prezente în judeţ cu hipermarketuri sau supermarketuri au cea mai bogată ofertă de locuri de muncă de pe piaţa de retail, multe posturi fiind în departamentul vânzări. Kaufland sau Profi pun la bătaie chiar funcţia cea mai înaltă la nivel local: manager de magazin.

Cele mai importante posturi le oferă Kaufland: două funcţii de directori pentru complexele comerciale din Cluj-Napoca şi Turda. "Veţi conduce o filială, pe proprie răspundere, cu know-how-ul de specialitate şi competenţa dvs. Sunteţi responsabil de obiectivele de afaceri ale venitului, precum şi de coordonarea costurilor fixe şi a personalului", îi atenţionează pe candidaţi conducerea Kaufland România. Principalele sarcini în subordinea acestor manageri vor fi conducerea activităţilor şi angajaţilor, respectarea standardelor şi politicilor companiei, motivarea şi dezvoltarea profesională a angajaţilor, reprezentarea magazinului în probleme juridice, comerciale şi în relaţia cu autorităţile.

Candidaţii trebuie să aibă o experienţă de minimum doi ani în comerţul cu amănuntul, cunoştinţe de germană /engleză şi de operare Microsoft Office, dispunere la relocare. Kaufland România le promite viitorilor directori un pachet salarial atractiv, inclusiv prime bazate pe rezultate, un pachet de servicii medicale, posibilitatea de a avansa pe scară ierarhică, programe interne de dezvoltare profesională. De asemenea, Kaufland a scos la concurs postul de manager proiecte de construcţii şi referent pentru distribuţia publicaţiei proprii a reţelei. Oferta Kaufland cuprinde condiţii de lucru la standarde germane, programe interne în vederea unei calificări superioare.

Un post de şef de magazin este disponibil în reţeaua de supermarketuri Profi Rom Food (PRF), care efectuează recrutări în şase oraşe, printre care şi Cluj-Napoca. Oferta de pe portalul BestJobs se referă la un salariu motivant, corelat cu performanţele obţinute şi şansa dezvoltării în carieră. "Salariul se discută la interviul final", au informat reprezentanţii PRF. Principalele cerinţe formulate pentru candidaţi sunt experienţa în comerţul alimentar, orientarea către client, coordonarea şi controlul echipei, disponibilitatea de relocare temporară în punctele de lucru ale companiei. PRF activează în domeniul comerţului alimentar şi deţine o reţea de 95 de magazine în România. Pentru acest post s-au înscris până acum pe Best Jobs peste 1.000 de persoane.

Cea mai mai mare gamă de posturi o au la Cluj francezii de la Auchan. Pentru hipermarketul de la Cluj-Napoca sunt vacante locuri de muncă pentru brutari-patiseri, cofetari, lucrători comerciali, măcelari, vânzători în raioanele electronice şi electrocasnice. Pentru brutari şi cofetari se cere experienţă în pregătirea pâinii sau a diferitelor specialităţi şi calificare în domeniu, lucrătorii comerciali trebuie să aibă experienţă minimă în acest sector, măcelarii - experienţă în tranşarea şi pregătirea cărnii şi a produselor din carne, iar vânzătorii din raioane - cunoaşterea produselor şi experienţă în domeniu.

Posturi de brutar, patiser, cofetar se găsesc şi la hipermarketul Real de pe Bd-ul Muncii. Compania dispune de 25 de unităţi, fiecare cu câte 350 de angajaţi. Magazinul cash&carry de la Cluj al Metro România angajează personal pentru poziţiile de lucrător comercial la raionul de carne şi operator de culegere a datelor. Ultimul va avea printre responsabilităţi efectuarea de vizite zilnice la clienţi, scanarea informaţiilor despre produse, întreţinerea relaţiilor cu clienţii, promovarea imaginii reţelei, acesta trebuind să aibă disponibilitate către activitatea operativă din teren.

Concurenţă românească

Reţeaua autohtonă MIC.RO propune la nivel naţional 30 de posturi de asistent de magazin, inclusiv la Cluj-Napoca. Pe Best Jobs candidaţilor li se expun doar responsabilităţile, cerinţele şi descrierea firmei, fără a li se prezenta beneficiile. Grupul sibian de bricolaj Ambient are disponibile la Cluj posturi de coordonator de vânzări şi de asistent de vânzări. Coordonatorului i se oferă un pachet salarial motivant în funcţie de performanţe şi maşină de serviciu, iar asistentului, salariu fix şi bonus, tichete de masă şi pregătire profesională.


Unii pleacă, alţii vin

"În reţelele comerciale se angajează în continuare deoarece condiţiile nu sunt grozave, iar oamenii pleacă la prima oportunitate. Aici nu vorbim despre o creştere a angajărilor, ci despre un rulaj continuu de personal. E greu de rezistat: trebuie să munceşti sâmbăta şi duminica, de dimineaţa până seara; nu prea ai timp de tine. Sunt sacrificii pe care lumea nu vrea să şi le asume, de aceea puţini angajaţi rămân să avanseze în sistem", susţin specialiştii în resurse umane.

 

(ZIUA de CLUJ)

 

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza