Ce bloc mai apare pe Tăietura Turcului

Ce bloc mai apare pe Tăietura Turcului
Zona Tăietura Turcului a fost înţesată de construcţii, care de care mai ciudate. În decembrie, Primăria Cluj-Napoca a autorizat încă un bloc.

Doi oameni de afaceri clujeni deschid şantier după şantier. Sorin Iconar şi Adrian Suciu au primit pe final de 2016 autorizaţie de construire pentru un bloc de trei etaje pe Tăietura Turcului; pe această stradă, de altfel, Iconar deţine mai multe proprietăţi. Cei doi construiesc o serie de clădiri în diverse puncte ale oraşului, cum este cazul imobilului din Piaţa Muzeului, care ar urma să devină hotel.

Blocul de pe strada Tăietura Turcului nr. 11 este ridicat de Gribuild Group, societate înregistrată în septembrie 2015 de Iconar şi Suciu. Construcţia va avea două niveluri de subsol, parter, două etaje şi unul retras. Lucrările au fost evaluate la 2,3 milioane de lei. În autorizaţia de construire este prevăzut expres ca strada să fie supralărgită încă dinaintea începerii construcţiei.

Tăietura Turcului 11 este o proprietate aflată pe partea stângă a străzii, pe sensul Grigorescu - Muzeul Satului. Terenurile de la numerele 13, 15 şi 17 aparţin Salou Invest SRL, firmă deţinută de Sorin Iconar. Primăria a acordat autorizaţie de construire societăţii Salou pentru recompartimentarea unor apartamente de la aceste adrese.

Spuneam şi despre o construcţie în Piaţa Muzeului. Acolo, cei doi oameni de afaceri clujeni sunt parteneri cu cetăţeanul Laurence Alan Bellman şi intenţionează să deschidă, potrivit ziardecluj.ro, un boutique hotel.

Iconar şi Suciu deţin şi unul dintre restaurantele apreciate ale Clujului. Cabinet Vin & Cocotte se afla luni pe primul loc în topul localurilor oraşului conform calificativelor primite pe celebrul website tripadvisor.com.

La o simplă căutare, Iconar apare cu o mulţime de firme la Registrul Comerţului, majoritatea cu profil imobiliar. În unele este asociat cu Adrian Nicolae Suciu, în altele cu mama sa. Definitiv Construct, North Area Development Group, Raim Group, Icos Group, Picaros XXI, New Invasion SRL, Structure Field, Katero Building Group, Greten Strategy, Smart Strategy Administration, Crown Properties Investements, Bistro Management sau Sicos Group sunt câteva dintre societăţile în care Iconar este acţionar sau administrator.

Iconar a fost protagonistul unui scandal relatat de presă în 2012. Atunci, parcarea unui bloc de pe strada Miko Imre, din cartierul Bună Ziua, s-a prăbuşit în groapa săpată pentru construcţia altui imobil de locuinţe. Pe autorizaţia de construire apărea numele lui Iconar.

"Au săpat o groapă de o adâncime considerabilă, cred care are 10 m adâncime, şi nu au construit un zid de sprijin. Astfel, o parte din parcarea noastră s-a prăbuşit în groapa săpată pentru fundaţie", se plângea unul dintre proprietarii blocului care a rămas fără parcare.

Comenteaza