Ce buget au românii pentru cadourile de Crăciun și ce își doresc copiii de la Moșu'

Ce buget au românii pentru cadourile de Crăciun și ce își doresc copiii de la Moșu'

Familiile se pregătesc pentru sărbătorile de iarnă, iar bugetul pentru cadourile de Crăciun diferă în funcție de numărul de copii.

Bugetul mediu pentru cadoul unui copil în perioada sărbătorilor de iarnă se situează în jurul sumei de 195 de lei, indicând o preocupare echilibrată între a oferi cadouri de calitate şi menţinerea unui nivel financiar rezonabil, reiese dintr-un sondaj făcut de Clubul Copiilor, citat de Mediafax.

În familiile cu doi copii, bugetul pe copil scade la 182 lei, iar în familiile cu trei sau mai mulţi copii, acesta ajunge la 139 lei. Acest fenomen sugerează o adaptare a bugetului în funcţie de numărul de membri ai familiei.

Cadourile preferate pentru cei mici

Părinţii încep să ofere cărţi copiilor de la cele mai fragede vârste, astfel că cei mici sub 2 ani de zile primesc jucării, cărti şi jocuri. Jucăriile rămân opţiunea preferată pentru cadouri ale părinţilor, cu o pondere semnificativă de 64%, reflectând importanţa lor în cultura cadourilor de Crăciun pentru copii, dar e important că părinţii îi familizează pe cei mici cu cititul şi cărţile.

Jucăriile sunt preferate a fi oferite de către părinţi pentru copii din toate categoriile de vârstă, cu o prevalenţă semnificativă de aproape 90%, în special în rândul celor cu vârsta între 2 şi 9 ani. Cărţile, jocurile şi hainele reprezintă şi ele opţiuni populare, cu ponderi de 50%, 49%, respectiv 42%.

Dulciurile şi gadgeturile electronice se află şi ele în top, dar cu o prezenţă mai mică, la 38% şi, respectiv, 14% în această categorie de vârstă.

Pentru copiii cu vârsta între 9-12 ani, dulciurile, jocurile şi cărţile rămân cadouri preferate, reflectând dorinţa de bucurie imediată, distracţie şi dezvoltare intelectuală.

Pentru adolescenţi, hainele şi accesoriile devin cadouri de top, urmate de jucării şi dulciuri, indicând interesul crescut pentru modă şi stil personal.

Analiza a fost realizată în perioada 15 noiembrie – 3 decembrie, 2023, în mediul online. Respondenţii care au luat parte la chestionar (432 de părinţi) locuiesc în mediul urban, iar aproximativ 50% dintre aceştia locuiesc în cele 5 oraşe mari din România: Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Braşov şi Timişoara. Venitul mediu al unei familii este de 7132 de lei/lună. Publicul ţintă a fost reprezentat, în principal, de familii din mediul urban.

Mai multe detalii despre sondaj la https://www.clubulcopiilor.ro/bugetul-familiei-pentru-cadourile-de-craciun/.

loading...
Comenteaza