Ce buget de vacanță au clujenii. Principalele destinații: Antalya, Creta, Dubai

Ce buget de vacanță au clujenii. Principalele destinații: Antalya, Creta, Dubai
O familie de clujeni pune la bătaie pentru o vacanță în sezonul estival aproape aceeași sumă pe care o rezervă una din București, diferența fiind de doar 100 de euro.

Suma medie alocată pentru vacanță de către o familie de bucureșteni anul trecut a fost de 1.700 de euro, cea rezervată de clujeni, de 1.600 de euro, în timp ce familiile din Iași, Sibiu, Timiș și Constanța sunt dispuse să achite între 1.300 și 1.500 de euro, potrivit unui studiu realizat de TUI TravelCenter (TTC), cea mai mare companie de turism din România.

În medie, o familie de români alocă pentru o vacanță suma de 1.500 de euro. Turiștii din iar cei din Transilvania alocă 1.500 de euro pe familie, cei din Muntenia, 1.400 de euro, iar cei din Moldova, 1.100 de euro. Cel mai mare buget pentru o vacanță a unei familii cu un copil este alocat de turiștii din nordul Bucureștiului. Aceștia au dispus, în medie, de 3.000 de euro pentru o singură vacanță. 

După bugetul alocat pentru un sejur, turiștii din capitala țării sunt urmați de cei din Constanța, Sibiu, Iași. Turiștii din vest preferă într-o măsură mai mare destinații estivale precum Muntenegru, Italia, Croația, deoarece sunt mai aproape de orașele de reședință, accentul punându-se pe vacanțele individuale, adică transport cu autoturismul propriu. 

Destinațiile preferate ale ardelenilor sunt cele clasice: Turcia - Antalya, Grecia - Creta și Emiratele Arabe Unite - Dubai, la care se adaugă destinații exotice precum Mexicul. Cluj, București, Timiș și Constanța se remarcă prin numărul mare de clienți care cumpără mai mult de o vacanță pe an. 

La București sunt cerute din ce în ce mai mult vacanțe exotice în destinații din ce în ce mai îndepărtate: Bora-Bora, Patagonia, Noua Zeelandă, cu experiențe din ce în ce mai provocatoare sau neobișnuite. Iașiul preferă destinațiile clasice precum charterele în Turcia, Grecia și Spania și vacanțele all inclusive în Bulgaria. Constănțenii aleg destinații charter precum Spania – Tenerife și vacanțele exotice în Punta Cana și Thailanda. TTC a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 100 milioane de euro.

Avioane charter săptămânale de la Cluj

Nova Travel, tour-operatorul grupului Eurolines, va organiza săptămânal în acest an 22 curse charter TUI, fiind programate zboruri săptămânale din Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Bucureşti spre 13 destinaţii estivale: Grecia (insulele Creta, Rodos, Corfu, Santorini, Zakynthos), Turcia (Antalya), Spania (insulele Tenerife şi Mallorca) şi Cipru. Strategia este de a majora numărul de locuri disponibile cu 30% faţă de 2016 și de a inaugura un parteneriat cu Sunexpress pentru un charter Lufthansa - Turkish Airlines spre Antalya.

84.000 de euro pentru safari cu delfinii în Maldive

Un revelion în Maldive, cea mai scumpă vacanță de anul trecut, a fost cumpărat la TTC de un cuplu de români de la o agenție din București și a costat 84.000 de euro. În pachetul de servicii turistice au fost incluse 10 nopţi cazare în vila privată (6*) Soneva Fushi, de pe Atolul Baa, cu piscină proprie şi personal dedicat fiecărui turist. Au fost cuprinse în preț transportul cu avionul până în Maldive, transferurile locale şi asistenţa turistică non-stop. Turiştii români şi-au dorit şedinţe spa, cine romantice pe malul mării şi safari cu delfinii.

Buget de vacanță pe familie

1. București/Ilfov..........1.700 euro
2. Cluj.........................1.600 euro
3. Constanța.................1.500 euro
4. Timiș........................1.450 euro
5. Sibiu........................1.350 euro

Sursa: TTC

Comenteaza