Ce caută clujenii în Austria

Ce caută clujenii în Austria
Turiştii clujeni merg cu familia la schi în Alpii Austrieci, cu maşina, perioada lor favorită fiind ianuarie-februarie, şi se cazează în general la hoteluri sau pensiuni de 3*, conform statisticilor Biroului de Turism Austria Incoming (BTAI).

„Perioada de iarnă este preferată de clujeni, în special în vacanţa pe care o au copiii. Cu toate acestea, nu de multe ori ei s-au interesat dacă pot veni aici şi în alte perioade, în extrasezon. Există un sistem de carduri prin care o familie poate economisi până la 700 de euro pentru transportul pe cablu, intrări la muzee şi obiective turistice", a declarat Hilda Frum, reprezentant de comunicare al BTAI. Aceasta remarcă faptul că există şi un segment de turişti care se axează pe segmentul premium, în special oameni de afaceri veniţi la schi, care folosesc avionul Cluj-Napoca - Viena. Specialiştii în turism consideră că un avion turistic din Cluj spre Austria ar avea succes în acest context.

Austriecii au prezentat joi seara la Cluj cele mai atractive destinaţii de vară din această ţară, printre care se numără trenuleţul-salamandră din Alpii Vienezi, Parcul Naţional Hohe Tauern Carinthia, restaurantul plutitor din Millstätter See, baza sportivă de la Abtenau, lacul de la Zell am See - Kaprun, şcoala de schi de la St. Christoph - Stuben, parcul de aventură pe 60 ha de la Ötztal, casele regale de vacanţă din Arlberg, grotele şi străduţele romantice de la Gastein, marmotele de la Hochkönig, mâncărurile tradiţionale din Mostviertel sau piscina cu vedere la gheţar din Tauern Spa Kaprun. Pachetele turistice de 3-7 nopţi au preţuri cuprinse între 99 şi 657 de euro, în funcţie de confort. În vara anului trecut cei 116.000 de turişti români care au vizitat Austria au totalizat 288.000 de înnoptări. 

Etichete
Comenteaza