Ce destinații aleg românii de Crăciun și Anul Nou

Ce destinații aleg românii de Crăciun și Anul Nou

Se apropie sărbătorile de iarnă, iar românii și-au ales deja destinațiile preferate unde vor petrece Crăciunul și Anul Nou.

Vacanța de sărbători este tot mai aproape. O companie de tehnologie-călătorie, a analizat unde se vor deplasa românii cu prilejul Crăciunului și al Anului nou.

Mai mulți români călătoresc în această vacanță de iarnă

Mai multe călătorii în acest an: față de 2022, numărul rezervărilor pentru călătorii în preajma Crăciunului și Revelionului* pe Kiwi.com a crescut cu 45,7%. Așadar, mai mulți români călătoresc în această vacanță de iarnă, potrivit unui comunicat.

Cele mai populare destinații sunt în Italia, Marea Britanie, Franța, Spania și Germania, în timp ce cele mai vizitate orașe în acest sezon sunt Londra, Paris, Milano, Bruxelles și Roma.

Românii sunt dornici să petreacă dimineața de Crăciun în destinațiile preferate, cea mai populară dată de călătorie fiind Ajunul Crăciunului, 24 decembrie. Mai mult, mulți dintre ei plănuiesc să-și prelungească vacanțele, călătorind deja de pe 21 și 22 decembrie.

Anul acesta, românii și-au planificat vacanța de iarnă în avans, fereastra medie de rezervare fiind de 60 de zile, considerabil mai mare decât media pentru iarna anului trecut, de 24 de zile. 64% dintre români și-au rezervat biletele cu 21 până la 60 de zile în avans, în timp ce 30% dintre ei au rezervat cu 61 până la 121 de zile înainte de plecare.

De asemenea, plănuiesc să petreacă o mare parte din sezonul sărbătorilor în vacanță: cei care au rezervat bilete dus-întors se întorc, în medie, în 10 zile. City-break-urile de până la 3 zile sunt în continuare preferate de 44% dintre români, dar există o creștere a sejururilor mai lungi, de 4 până la 6 zile (17%), 7 până la 10 zile (16%), 11 până la 14 zile (11%), în timp ce 12% dintre cei care și-au rezervat zborurile prin Kiwi.com vor petrece între 15 și 30 de zile la destinație.

Cât dau românii pe bilete de sărbători

Deși există o mică creștere față de anul trecut, prețul mediu plătit de români pentru biletele de avion este de 131 de euro în acest sezon, cei care zboară pe distanțe scurte plătind, în medie, 96 de euro, în timp ce pe distanțe lungi, prețul mediu este de 633 de euro. Cu toate acestea, și deși călătoriile mai lungi necesită bagaje mai mari, majoritatea românilor - 30% - au cheltuit doar până la 100 de euro pe bilete de avion care includ servicii adiționale precum bagaje sau îmbarcarea prioritară, în timp ce 27% dintre aceștia au cheltuit între 100 și 200 de euro.

Aproape 30% dintre românii care și-au rezervat călătoriile de Crăciun și Anul Nou prin Kiwi.com călătoresc în cuplu.

loading...
Comenteaza