Ce mai vinde NEPI după The Office Cluj. Patru clădiri: 309 milioane €

Ce mai vinde NEPI după The Office Cluj. Patru clădiri: 309 milioane €
Complexul The Office, ridicat pe terenul fostei fabrici de tricotaje Someșul

După ce a reușit să tranzacționeze complexul de birouri The Office Cluj-Napoca la 120 de milioane de euro, fondul de investiții NEPI Rockcastle mai vinde patru astfel de clădiri.

AFI Europe va semna luna aceasta pentru portofoliul de birouri al NEPI Rockcastle, evaluat la 309 milioane de euro și format din patru clădiri, de 117.000 mp, în cea mai mare tranzacție multiplă de pe piața imobiliară românească, potrivit Economica.net.

Rockcastle și-a scos la vânzare portofoliul de birouri, din care deja a vândut clădirea The Office, deținută în parteneriat cu antreprenorul român Ovidiu Șandor, către grupul Dedeman, cu 120 de milioane de euro, iar acum trei luni jumătate AFI Europe a semnat o scrisoare de intenție pentru achiziția portofoliului de birouri al NEPI.

NEPI Rockcastle a scos la vânzare clădirile Floreasca Business Park (36.300 mp), City Business Centre Timișoara (47.800 mp), The Lakeview București (25.600 mp) și Victoriei Offices (7.800 mp). AFI Europe deține deja cele cinci clădiri AFI Park, de lângă mall-ul AFI Cotroceni, plus AFI Tech Park și alte clădiri aflate în dezvoltare.

Dacă tranzacția va avea loc, AFI Europe va deveni unul dintre cei mai mari proprietari de clădiri de birouri în România, cu 267.500 mp închiriabili. În topul tranzacțiilor imobiliare din acest an în România mai figurează vânzarea de către Fribourg Development a complexului Liberty Technology Park Cluj (18.260 mp), preluat de compania americană White Star.

Comenteaza