Ce salarii au electricienii. Sunt foarte căutați în Cluj

Ce salarii au electricienii. Sunt foarte căutați în Cluj
| Foto: lisafx - Depositphotos.com

Electricienii pot câștiga până la 1.100 euro în România, dar sunt foarte căutați și în străinătate, unde sunt atrași pentru relocare cu salarii mult mai mari față de cele din țară.

Un angajat pe poziţia de electrician are un salariu care variază, în medie, între 1.000 şi 1.100 de euro net pe lună, după cum arată datele de la platforma de recrutare online BestJobs. La nivel internaţional, oferta salarială pentru aceşti angajaţi ajunge şi la 2.000 de euro net pe lună.

În prezent, 1.511 de posturi vacante pentru poziţia de electrician sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 35.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare pentru această poziţie sunt în Bucureşti, Timişoara, Braşov, Cluj şi Oradea.

„Electricienii sunt printre cei mai căutaţi specialişti, nu doar în ţară, cât şi în Europa, unde sunt atraşi pentru relocare cu salarii chiar şi duble faţă de România, ajungând până la 2.000 euro net lunar. În ţară, se caută electricieni nu doar în multinaţionalele cu linie de producţie, cât şi în companii locale din oraşe mai mici unde există şcoli profesionale de specialitate“, spune Ana Vişian, marketing manager, BestJobs, potrivit ZF.

De regulă, pentru această poziţie angajatorii cer de la candidaţi să aibă studii medii în domeniul tehnic, o diplomă de calificare sau certificări specifice şi experienţă profesională. În ceea ce priveşte abilităţile soft, companiile cer bune abilităţi de relaţionare şi lucru în echipă, abilităţi de comunicare şi atenţie la detalii.

Printre cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale şi bonusuri specifice oferite pentru acest tip de loc de muncă sunt: tichete de masă şi primă de vacanţă, sporuri specifice, asigurare medicală şi decontarea transportului.

Comenteaza