Ce salarii au IT-iștii în România. Sunt peste 160.000 de specialiști în țară

Ce salarii au IT-iștii în România. Sunt peste 160.000 de specialiști în țară
| Foto: .shock - Depositphotos.com

Dezvoltatorii de software care muncesc în România pot câștiga anual până la 260.000 de lei, potrivit unui studiu realizat de o platformă de recrutare în domeniu.

România are aproximativ 160.000 de dezvoltatori de software şi 10.000 de absolvenţi de universităţi cu profil tehnic, iar salariile oferite pentru această poziţie pornesc de la 23.000 de dolari/an, arată datele centralizate de un marketplace de recrutare în IT.

Conform studiului Huntly, principalele motive pentru angajarea dezvoltatorilor din Europa de Est, inclusiv a celor din România, sunt: baza extinsă de specialişti (circa un milion în regiunea Europa Centrală şi de Est - ECE), competenţe variate (cunoaşterea limbii engleze, educaţie STEM, competenţe tehnice solide, în special în PHP, C# şi Java în cazul României), locaţie convenabilă (diferenţă de fus orar de 1-2 ore faţă de ţările din Europa de Vest).

Salarii de până la 56.000 dolari pe an în IT-ul din România

De asemenea, se mizează pe salarii accesibile pentru dezvoltatori, în România acestea încep de la 23.000 de dolari/an (106,703.90 lei/an, adică 1.916 dolari pe lună/8.891 lei/lună) pentru un post de junior și ajung până la 56.000 de dolari/an (259,800.80 lei/an) pentru un lider de echipă, adică 4.666 dolari pe lună/21.650.07 lei pe lună).

În plus, se pune accent pe un mediu de afaceri favorabil, cu legislaţie şi politici noi care vizează simplificarea condiţiilor de afaceri şi fiscale), precum şi pe o securitate solidă a datelor (confidenţialitate şi protecţie a datelor în conformitate cu standardele stabilite în majoritatea ţărilor membre UE). În acelaşi timp, studiul de specialitate menţionează ideea de mentalitate occidentală (etică şi valori de lucru similare cu cele ale companiilor vest-europene şi americane).

Huntly este un marketplace dedicat recrutării în domeniul IT în regiunea Europei Centrale şi de Est, ce furnizează CV-uri. Platforma a fost dezvoltată de către inginerii software de top ai companiei Meta din California în colaborare cu recrutori cu experienţă în domeniul IT.

Noii utilizatori pot publica gratuit posturile vacante pe Huntly şi alege bonusuri unice pentru recrutori. Bonusul total de recomandare constituie, de obicei, 5-7% din salariul anual brut al candidatului, faţă de 15-20% în cazul agenţiilor de recrutare tradiţionale. 

Comenteaza