Ce schimbare ar face Lucia Morariu (Eximtur Cluj) dacă ar fi premierul României

Ce schimbare ar face Lucia Morariu (Eximtur Cluj) dacă ar fi premierul României
| Foto: coltisorderomania.ro

Proprietara și fondatoarea agenției de turism Eximtur Cluj, Lucia Morariu a vorbit despre schimbările necesare la nivel guvernamental pentru a susține turismul românesc.

Lucia Morariu afirmă că, dacă ar fi premierul României, ar avea grijă să schimbe organizarea instituţiei care se ocupă de turism.

„Dacă aş fi premier, ceea ce nu-mi doresc, în primul şi în primul rând aş avea grijă să schimb organizarea instituţiei care se ocupă de turism, acel Minister al Turismului. Această instituţie trebuie scoasă din orice structură mare, organizată ca entitate independentă, ideal ar fi ca cel puţin la început să fie plasată în subordinea prim-ministrului pentru a-i da puterea necesară. Este foarte important ca această instituţie să fie condusă în parteneriat public-privat pentru că investitorii din turism trebuie să aibă un cuvânt de spus în se petrece. Turismul este în proporţie de 99% privat şi el are nevoie de reglementare, de controlul calităţii servirii şi de promovare şi nu poţi să faci o promovare sau reglementare fără să întrebi actorii din mediul privat. Mai ales, această funcţie trebuie să fie populată cu oameni tineri, oameni bine pregătiţi, vorbitori de limbi străine, capabili să reprezinte prin ei înşişi ţara. Este nevoie de continuitate şi acesta este motivul pentru care o astfel de instituţie trebuie să fie independentă, trebuie lăsată în pace, trebuie ajutată, dar mai ales lăsată în pace, nu mişcate sau aruncată de la un minister la altul pentru că lucrurile nu merg aşa, a declarat Lucia Morariu, fondatorul agenției de turism Eximtur Cluj pentru ZF.

Eximtur, cifră de afaceri de 30 de milioane de euro în 2021

Lucia Morariu este pasionată de turism şi a intrat în antreprenoriat în acest do­me­niu în anul 1993 la Cluj-Napoca. Astăzi, com­pania este una dintre cele mai mari agenţii de turism de pe piaţa locală, cu afa­ceri de circa 30 de milioane de euro anul trecut. De-a lungul vremii a avut două man­date de preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism şi a fost secretar de stat pentru IMM-uri comerţ turism şi profesii liberale în perioada 2007-2008.

Comenteaza