Ce se construieşte în locul fabricii Napochim

Ce se construieşte în locul fabricii Napochim
Un ansamblu imobiliar va răsări la doi paşi de centrul Clujului, într-un loc unde ne-am obişnuit să vedem fabrica de mase plastice.

Terenul fabricii Napochim, aflat într-o zonă apropiată de centrul Clujului, s-a dovedit extrem de tentant pentru piaţa imobiliară. De aceea, ceea ce a mai rămas din fabrică a fost mutat la periferie, după ce compania s-a despărţit în SC Napochim SA şi SC Napochim Imobiliare SA. Un ansamblu imobiliar se pregăteşte aici, iar una dintre clădiri a primit autorizaţie de construire pe suprafaţa unde, în trecut, se realizau obiecte din mase plastice. O alta este deja finalizată; ZIUA de CLUJ a scris deja despre acest subiect.

Noul ansamblu a fost botezată Scala Center. Întregul ansamblu va avea 37.000 de metri pătraţi şi va conţine locuinţe, spaţii de birouri şi comerciale. Proiectul este dezvoltat de Napochim Imobiliare şi a fost elaborat de Bogart Construct SRL.

Scala Center va cuprinde 197 de apartamente cu 2 si 3 camere şi o clădire de birouri de 7.000 mp.

O primă clădire a fost autorizată în 4 august; la începutul anului buldozerele au intrat pe şantier, după ce, pe final de 2016, vechile spaţii de producţie au fost puse la pământ. Aceasta va avea două etaje de subsol, parter, şase etaje şi unul retras. Durata estimată de execuţie a lucrărilor este de 36 de luni, iar costul lucrărilor a fost estimat la peste 37 de milioane de lei.

În fotografie apare clădirea de birouri care se va construi pe strada Someşului. "Clădirea de birouri clasa A cuprinde opt niveluri, având aproximativ 6.000 mp închiriabili, ce permit o compartimentare flexibilă pentru nevoile viitorilor rezidenţi. Finisajele exterioare ale clădirii office sunt compuse din faţade cortină cu sticlă triplă, ce oferă un grad ridicat de protecţie solară", se arată pe website scalacenter.ro.

Şi imobilele de locuit au câte şapte etaje. Dezvoltatorii au promis că vor dona o parte din teren pentru regularizarea străzii Someşului. Acest lucru apare în autorizaţia de construire eliberată de Primăria Cluj.

În decembrie, Libra Internet Bank anunţa că finanţează cu 46,6 milioane de lei construcţia proiectului imobiliar de la Cluj. "Libra Internet Bank continuă prin acest proiect stabilirea parteneriatelor cu cei mai importanţi jucători de pe piaţa imobiliară din România. Credem în potenţialul pieţei din Transilvania şi ne bucurăm să finanţăm încă un proiect important în Cluj-Napoca, care poate contribui la dezvoltarea sustenabilă a economiei la nivel local", declara Emil Bituleanu, director general Libra Internet Bank.

"Vrem ca acest proiect să devină o clădire de referinţă în Cluj-Napoca, datorită arhitecturii ansamblului, dar şi a poziţionării în zona centrală a oraşului. Credem în produse şi servicii de calitate, de aceea acordăm o importanţă deosebită aspectului şi fiabilităţii acestei clădiri", a declarat Dan Pitic, preşedintele Consiliului de Administraţie Napochim Imobiliare.

Napochim Imobiliare s-a înfiinţat cu contestaţii în instanţă în 2015, după ce AGA a decis ca vechea fabrică de mase plastice să se împartă în două companii. Napochim SA s-a mutat în urma acestei decizii pe strada Luncii, iar terenul din centru a fost cedat firmei cu obiect de activitate imobiliar.

Tot pe terenul fostei Napochim se dă în folosinţă o clădire de locuinţe cu 118 apartamente, realizate de SDC Imobiliare, firmă controlată de omul de afaceri Ştefan Berciu, pe strada Ploieşti. ZIUA de CLUJ a scris că Berciu a obţinut, de la Napochim Imobiliare, o clădire de hale din care a făcut bloc de locuinţe cu parter şi şapte etaje. În cazul acestui proiect, SDC a cerut doar reconversia imobilului. A păstrat fundaţia şi stâlpii de susţinere şi, din hala Napochim, a făcut un bloc cu spaţii comerciale la parter.

Comenteaza