Ce se mai construieşte în Cluj-Napoca

Ce se mai construieşte în Cluj-Napoca
Primăria Municipiului Cluj-Napoca a eliberat luna trecută 202 autorizaţii de construire (AC), la aproximativ acelaşi nivel cu luna precedentă, când s-au înregistrat 203.
Alături de case unifamiliale sau reabilitări termice, care predomină, beneficiarii mai vor să construiască hale, locuinţe şi magazine.

Sprint Car Distribution a întocmit documentaţia pentru o hală de depozitare şi spaţii administrative pe strada Traian Vuia din Cluj-Napoca. O altă autorizaţie a fost eliberată pentru service auto şi sediu de firmă, pe Calea Someşeni, având beneficiari persoane fizice. Parohia Ortodoxă “Cuvioasa Paraschiva” a solicitat AC pentru continuarea unor lucrări autorizate în 2003 pe strada Observatorului.

Societatea Geromed schimbă destinaţia unui proiect de birouri în favoarea unor locuinţe pe strada Oaşului, iar Lav & M construieşte tot pe segmentul rezidenţial: un imobil cu 46 de apartamente pe strada Taberei. Tot luna trecută, Tehnofrig Imobiliare (foto) a obţinut autorizaţia de construire necesară realizării unei unităţi de bricolaj Dedeman pe fosta platformă industrială din apropierea gării.

Primăria Cluj-Napoca continuă demersurile pentru utilităţi în zona viitorului cartier din Dealul Lomb: este beneficiara unei AC pentru extindere conductă apă-canal, canalizare apă menajeră şi alimentare cu apă în zona Oaşului – Deal Lomb. În judeţul Cluj, autorizaţiile de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale au scăzut în primul semestru (S1) la 681, de la 805 în S1 din 2009, conform Direcţiei Regionale de Statistică. În trimestrul I din 2010 s-au eliberat 108 autorizaţii, în vreme ce în aceeaşi perioadă a anului trecut numărul era de 362. În primul trimestru (T1) al acestui an au fost finalizate 515 locuinţe, faţă de 1203 în T1 2009.


Comenteaza