Ce spune David Ciceo despre interesul Air France pentru Aeroportul Internațional Cluj

Ce spune David Ciceo despre interesul Air France pentru Aeroportul Internațional Cluj
| Foto: Facebook.com/airportcluj.ro

Air France este una dintre cele mai puternice companii aeriene din lume și oferă aproximativ 1.000 de zboruri zilnice către 200 de destinații, cu o flotă într-o continuă modernizare compusă din peste 250 de avioane.

Oficialii Air France au afirmat că aeroportul din Cluj este pe lista scurtă de potențiale destinații către care compania franceză va anunța rute noi, potrivit boardingpass.ro.

Bas‘t Hoof, manager general pentru regiunile Alpi și Europa Centrală al grupului Air France - KLM, a afirmat că o rută între Paris Charles de Gaulle și Cluj-Napoca va fi lansată, însă nu în 2024. „Al doilea mare oraș din România este o destinație des solicitată și de către partenerii noștri locali”, a precizat oficialul grupului Air France - KLM.

Reporterul ZIUA de CLUJ l-a întrebat, vineri, pe directorul Aeroportului Internațional din Cluj, David Ciceo, despre interesul companiei franceze de a aduce zboruri în Inima Transilvaniei.

Suntem în discuții cu mai multe companii aeriene și cu aeroporturile partenere. Durează ani de zile până se finalizează. Discutăm cu Air France, cu Air Serbia, cu British Airways sau Fly Dubai. În perioada următoare sperăm să aducem noi destinații pentru clujeni. Atragerea unei companii ca Air France ar fi deosebit de importantă. Avem ca preocupare principală creșterea conectivității. Avem zboruri zilnice cu Lufthansa, cu LOT sau Turkish Airlines. Dorim să aducem noi companii pentru conexiuni. Air France ar oferi foarte multe conexiuni din Paris. Competiția ajută și la scăderea prețurilor. Discuțiile sunt avansate, dar există și o lipsă de aeronave pe plan mondial. Posibil ca acest zboruri să fie realizate în 2-3 ani”, a declarat David Ciceo.

Comenteaza