Cea mai mare clădire de birouri din Cluj are un nou proprietar

Cea mai mare clădire de birouri din Cluj are un nou proprietar
Complexul de pe fosta platformă Someșul Tricotaje este administrat de Colliers

Complexul de 63.000 mp din centrul Clujului și-a schimbat din nou proprietarul, după preluarea sa de la dezvoltatorii inițiali. Totuși, business-ul este controlat de aceiași frați Pavăl.

Fraţii Pavăl îşi transferă acum afacerile din imobiliare, auto, agricultură şi construcţii sub umbrela unui holding, conform Economica.net. Ei au început încă de anul trecut transferul deţinerilor în firme către Pavăl Holding, iar cel mai recent transfer este al acţiunilor producătorului de cărămizi Cemacon Cluj. 

Ultimul transfer de acţiuni sub umbrela Pavăl Holding a fost anunţat la Bursa de Valori Bucureşti. Fraţii Pavăl deţineau 73% din Cemacon prin intermediul Dedeman SRL. Pachetul de acţiuni a fost transferat către Pavăl Holding, companie înfiinţată acum doi ani, în care Dragoş Pavăl deţine 60%, iar Adrian Pavăl, 40%. 

Pavăl Holding este şi acţionarul majoritar al reţelei de bricolaj Dedeman. În noiembrie 2019, părţile sociale ale dealerului auto Dedeman Automobile, deţinute de Dedeman SRL, au fost cumpărate de Pavăl Holding. Dedeman Automobile este dealerul unic în judeţul Bacau al mărcilor auto Dacia, Renault şi Nissan.

Afacerile imobiliare ale fraţilor din Bacău sunt acum deţinute tot prin intermediul Pavăl Holding. 300 de milioane de euro au fost direcționate de aceștia spre investiții în imobiliare. Cele trei clădiri de birouri The Bridge au fost cumpărate cu 200 de milioane de euro de la Forte Partners, iar proiectul The Office din Cluj-Napoca, achiziționat de la omul de afaceri Ovidu Șandor și NEPI Rockcastle.

Frații Pavăl au mai investit în agricultură, alături de Raluca și Cătălin Grigoroiu, părțile sociale deținute fiind transferate către noul holding. Cei doi businessmeni dețin 50% din Moldova Farming Organic şi 49% din Moldova Farming. Ei au 23% din combinatul Alro Slatina, pentru care au plătit 106 milioane de euro.

NEPI Rockcastle a vândut clădirea The Office din Cluj-Napoca, deținută în parteneriat cu antreprenorul român Ovidiu Șandor, către compania Dedeman, cu 120 de milioane de euro. De achiziţionarea clădirii s-a arătat interesat şi Ion Ţiriac.

Complexul The Office are o suprafață închiriabilă de 63.600 mp și este ocupat în proporție de 99%. Chiria anuală generată de acest imobil este de 5,1 milioane de euro și provine de la firme precum Bosch, Bombardier, Deloitte, Ernst & Young, HP sau MOL. Clădirea este administrată de Colliers International.

Comenteaza