Cea mai mare fabrică de ciocolată din lume s-a închis. Motivul: Focar de salmonella

Cea mai mare fabrică de ciocolată din lume s-a închis. Motivul: Focar de salmonella

O fabrică de ciocolată din Belgia, cea mai mare din lume, şi-a închis temporar porţile după ce a descoperit salmonella într-un lot de producţie, relatează CNN.
 

Producătorul elveţian de ciocolată Barry Callebaut a întrerupt producţia la fabrica sa din Wieze, Belgia, a precizat compania într-un comunicat.

Fabrica din Wieze este cea mai mare fabrică de ciocolată din lume, potrivit site-ului guvernamental de turism Visit Flanders.

„Pentru Barry Callebaut siguranţa alimentară este primordială. Programele noastre solide de siguranţă alimentară în vigoare ne-au permis să identificăm rapid lecitina ca sursă a contaminării", a precizat compania în declaraţie, adăugând că autorităţile belgiene din domeniul alimentar (FAVV) au fost informate despre incident.

Compania a precizat că a luat măsuri de precauţie, inclusiv rechemarea tuturor produselor fabricate de la momentul testelor. Producţia din Wieze va rămâne suspendată până la noi dispoziţii.

„În prezent, luăm legătura cu toţi clienţii care ar fi putut primi produse afectate", se arată în declaraţie.

Într-o declaraţie de vineri, Barry Callebaut a precizat că nicio ciocolată contaminată nu a "intrat în lanţul alimentar cu amănuntul".

Compania, care a realizat vânzări de aproape 8 miliarde de dolari în anul financiar 2020-21, produce ciocolată pentru alte firme, inclusiv pentru mici ciocolatieri şi marile branduri, deşi a refuzat să ofere numele clienţilor săi atunci când a fost întrebată de CNN Business.

Comenteaza