Cea mai mare rețea educațională, de școli și gradinite bilingve K-12, va inaugura anul viitor la Cluj-Napoca, prima sa școală elementară din România

Cea mai mare rețea educațională, de școli și gradinite bilingve K-12, va inaugura anul viitor la Cluj-Napoca, prima sa școală elementară din România

Maple Bear CEE devine partner vantage capital și anunță un program de investiții de 100 milioane de euro pentru extinderea rețelei de francize din domeniul educațional din Europa centrală și de est.

Maple Bear, cea mai mare rețea educațională de școli și grădinițe bilingve K-12 (grădiniță + clasele 1-12), în sistem de franciză, anunță semnarea unui parteneriat cu Vantage Capital și atragerea unui budget de 100 milioane de euro pentru finanțarea extinderii numărului de unități deținute în Europa Centrală și de Est. Compania a intrat în această regiune în urmă cu patru ani. În Romania parteneriatul cu Vantage va contribui la accelerarea procesului de deschidere de noi grădinițe și școli, atrăgând un număr important de investitori serioși în rețeaua de școli francizate Maple Bear, potrivit unui comunicat de presă transmis ZIUA DE CLUJ.

Maple Bear este o marcă premium, care oferă partenerilor săi metodologia și strategiile de predare canadiene, folosind curriculum-ul local și cel canadian, în conformitate cu reglementările educaționale locale. Compania deține o rețea de 570 de grădinițe, școli primare, școli gimnaziale și licee în sistemul de franciză Maple Bear, în peste 30 de țări. În Europa Centrală și de Est, rețeaua este formată din10 grădinițe și școli, operaționale sau în curs de implementare, pe piețele din România, Bulgaria, Serbia, Albania și Ucraina. Parteneriatul cu Vantage Capital permite extinderea acestei rețele, în următorii 10 ani, cu 200 de școli noi, care vor amplasate în 22 de țări diferite.

În România, din rețeaua Maple Bear fac parte actualmente două grădinițe în Cluj-Napoca. Planurile pe termen scurt prevăd inaugurarea a alte două grădinițe în Cluj-Napoca și Craiova, până la începutul următorului an școlar, iar anul viitor, inaugurarea primei școli elementare, la Cluj-Napoca.

Programul de investiții Vantage în Maple Bear Central & Eastern Europe va avea patru componente:

o investiție de capital la nivelul sediului regional pentru a finanța recrutarea a până la 70 de noi colaboratori, care vor consolida calitatea suportului educațional oferit proprietarilor de școli Maple Bear, profesorilor și copiilor și care vor contribui la accelerarea dezvoltării rețelei educaționale în regiune;
finanțarea filialei Maple Bear Polonia, care plănuiește, cu susținerea investitorilor polonezi, să deschidă peste 40 de școli,
finanțarea Maple Bear Republica Cehă, care va avea ca obiectiv deschiderea a peste 20 de școli,
un program de investiții de real estate care va permite proprietarilor de școli Maple Bear să construiască școli K-12 reprezentative pentru marcă, în locații premium.
„Există o cerere în creștere în regiune pentru educația bilingvă, iar școlile noastre au structura ideală pentru a răspunde acesteia. Conceptul nostru de franciză și-a dovedit viabilitatea prin deschiderea de grădinițe și școli de succes în Bulgaria, România, Serbia, Ucraina și, foarte curând, în Albania. Acum, parteneriatul cu Vantage Capital ne oferă o puternică componentă financiară pentru a atinge obiectivele ambițioase de dezvoltare, respectiv construirea unei rețele de peste 200 de școli în regiune”, spune Yann Bidan, General Manager al Maple Bear CEE.

„Maple Bear oferă ce este mai bun din educația canadiană, pentru un viitor global, fiind liderul mondial în domeniul educației bilingve. Dezvoltăm în copii aptitudinile de gândire critică care le vor asigura succesul într-o lume în continuă schimbare,” afirmă Rodney Briggs, Maple Bear Global Schools Founder & Chairman. „Oferim școlilor noastre o structură unică de susținere, printr-un program creat de experți canadieni și locali și prin suportul oferit de aproape 300 de specialiști canadieni în educație, care formează și asistă profesorii Maple Bear din întreaga lume”.

„Colaborarea și cooperarea sunt principii de bază ale filozofiei Maple Bear. Scopul nostru este de a avea parteneriate benefice tuturor părților implicate”, afirmă Arno Krug, Maple Bear Global Schools CEO. „Suntem încântați să formăm acest nou parteneriat cu Vantage Capital, care ne împărtășește principiile. Ne așteptăm la o dezvoltare rapidă a Maple Bear în Europa Centrală și de Est, pentru a oferi familiilor oportunitatea unui sistem educativ de excepție, la costuri rezonabile”.

„Am decis acum doi ani să ne concentrăm pe oportunități din sectorul educațional în noua noastră divizie, numită Vantage Best in Class. Suntem încântați să vedem că planurile noastre s-au ridicat la înălțimea așteptărilor inițiale. Parteneriatul cu Maple Bear este într-adevăr ‘Best in Class’. Împreună vom deveni, fără îndoială, liderii educației bilingve, într-o regiune cu 250 de milioane de locuitori”, a spus Luc Albinski, Executive Chairman of Vantage Capital.

Despre Vantage Capital

Vantage Capital este un fond de management de active alternative, cu sediul în Johannesburg, Africa de Sud, cu peste 1.2 miliarde de dolari în active în administrare. Are 25 de colaboratori în Johannesburg, Cape Town, Cairo, Dubai, Paris și Sofia. Vantage Best in Class, cea mai nouă divizie a Vantage, fondată de familii și antreprenori din Europa, intenționează să investească în educație și companii EdTech din Europa. Vantage are un parteneriat cu Melvyn Lubega, co-fondatorul Go1, una dintre cele mai mari biblioteci de eLearning din lume și un Education Unicorn care a colectat recent o sută de milioane de dolari de la Softbank, Salesforce, și Microsoft, printre alți investitori, pentru un total de 2 miliarde de dolari , pentru a investi în Maple Bear Polonia. Celelalte două divizii sunt Vantage Mezzanine care oferă creditare mezzanine și soluții de finanțare pentru 33 de companii din 11 țări și Vantage GreenX care a finanțat 14 proiecte de energie solară și eoliană cu o capacitate de peste 1.000 MW și o valoare de aproximativ 800 de milioane de dolari.

Despre Maple Global Schools

Maple Bear Global Schools a fost creată în 2003 în North Vancouver, Canada. Astăzi, rețeaua Maple Bear include peste 570 de școli în peste 30 de țări. Maple Bear Global Schools este lider mondial în educația bilingvă, oferind un sistem educațional de excepție pentru nivelul de creșă, grădiniță, de educație primară, gimnazială și liceală, folosind bunele practici care au plasat sistemul educativ canadian printre cele mai bune de pe planetă. Maple Bear se mândrește cu faptul că oferă ce e mai bun din educația canadiană pentru mai mult de 48.000 de elevi din întreaga lume. Maple Bear Europa Centrală și de Est reprezintă departamentul responsabil pentru 22 de țări din regiune, care are obiectivul de a implementa și dezvolta în următorii ani o rețea de 200 de școli Maple Bear.

Despre Yann Bidan

Yann Bidan, Director General Maple Bear CEE, are peste 16 ani de experiență în antreprenoriat, în Europa de Est. El a co-fondat și condus până în anul 2017, în calitate de Country Director, compania Telus International România. Aceasta este filiera locală a unei importante companii canadiene. Yann a primit cetățenia română în 2018. De asemenea, este Vice Președinte Relații Internaționale a platformei French Tech Bucharest, dedicată susținerii antreprenorilor locali din domeniul tehnologic. Yann Bidan este încrezător că Maple Bear va contribui pozitiv la educația noii generații de lideri și antreprenori din Europa Centrală și de Est.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

Comenteaza
loading...