Cea mai mare tranzacție cu acțiuni BT din ultimii cinci ani. 81 de milioane de lei pentru 0,5% din capitalul celei mai mari bănci din România

Cea mai mare tranzacție cu acțiuni BT din ultimii cinci ani. 81 de milioane de lei pentru 0,5% din capitalul celei mai mari bănci din România

Fondurile de pensii au o deținere de 3,7 miliarde de lei la Banca Transilvania, echivalentul a 23,77% din capitalul social, potrivit calculelor ZF făcute în baza celor mai recente date publice.

0,5% din acțiunile Băncii Transilvania (TLV) și-a schimbat marți proprietarul, în schimbul sumei de 81 milioane de lei, potrivit Bursei de Valori București (BVB), în cadrul a două tranzacții speciale (DEALS).

Prima tranzacţie, de 24,4 milioane de acţiuni, echivalentul a 61 mil. lei, s-a înregistrat în sistemul BVB la ora 16:06, iar cea de-a doua, de 8,1 milioane de acţiuni, adică 20,3 mil. lei, câteva secunde mai târziu. 2,5 lei a fost prețul unei acțiuni. Comparativ, pe piața REGS, unde tranzacționează micii investitori, prețul unei acțiuni BT era, marți după-amiază, 2,535 lei.

23 noiembrie a reprezentat ziua cu cel mai ridicat volum de acţiuni tranzacţionat pe DEALS din 22 noiembrie 2016 încoace. La acea dată, pe segmentul DEALS erau procesate tranzacţii de 104,5 milioane de unităţi, în valoare de 246 mil. lei.

(Editor web: Sergiu Tămaș)

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza