Cea mai mare tranzacţie cu Banca Transilvania din acest an: 55 de milioane de euro

Cea mai mare tranzacţie cu Banca Transilvania din acest an: 55 de milioane de euro
Un pachet de 2,86%, respectiv 104 de milioane de titluri din Banca Transilvania (BT) Cluj a fost transferat pe piaţa deal a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), valoarea acţiunilor fiind de 246 de milioane de lei, potrivit informaţiilor publicate de instituţie.

Societăţile de Investiţii Financiare 1, 2, 4 şi 5 nu şi-au vândut acţiunile BT, dar este posibil ca tranzacţiile deal să fie operaţiuni între fondurile unui manager străin, aşa cum s-a întâmplat şi în octombrie, potrivit surselor Bursa.ro.
 
Pe 5 octombrie, tot pe piaţa deal, prin două tranzacţii, au mai fost transferate 86,5 milioane de acţiuni BT, în valoare de 46 milioane de euro. Brokerii de la Prime Transaction spun că pachetele din 5 octombrie s-au transferat la un preţ cu 2% mai mare decât cel de acum.  
 
Veniturile operaționale ale BT au ajuns la 2,1 miliarde de lei, iar profitul net, la 657 de milioane după primele nouă luni ale anului. Activele băncii sunt de 48,1 miliarde de lei, creditele nete însumează 26,4 miliarde, iar resursele atrase de la clienți, 39 de miliarde. 
 
Raportul credite/depozite este de 72% la sfârşitul primelor 9 luni. BT avea un portofoliu de 2,7 milioane de carduri, care au generat tranzacții cu 25% mai mari față de perioada similară a anului precedent.  Cota de piață a BT privind volumul tranzacțiilor cu carduri este de aproape 20%. 
 
Acoperirea creditelor neperformante cu provizioane aferente și garanții ipotecare era la un nivel de 123%, în conformitate cu apetitul de risc al băncii. Solvabilitatea BT, luând în considerare profitul pe cele 9 luni, este de 19%, iar fără profit, de 17%. Principalele concurente ale băncii clujene la nivel național sunt BCR și BRD.

Comenteaza