Cel mai cerut credit la români

Cel mai cerut credit la români
Posibilitatea de a obtine un credit în 24 de ore fără garantii imobiliare plasează împrumutul de nevoi personale fără ipoteca în fruntea clasamentului celor mai solicitate credite de către români.

Chiar dacă conditiile de acordare au devenit mai restrictive în ultimul an, perioada maximă nu mai depăseste cinci ani, iar împrumutul pentru nevoi personale fără garantii în euro aproape că a dispărut din oferta băncilor, cererea pentru un credit de nevoi personale fără garantii rămâne ridicată. Conform înscrierilor pentru credite din acest an de pe portalul de comparatii financiare moneycenter.ro, 55,9% dintre acestea au fost de nevoi personale.

Valoarea medie pentru un credit de nevoi personale fără garantii este de 15.950 lei pentru creditele în lei si de peste 6.000 euro la solicitările în moneda europeană. Majoritatea aplicărilor sunt pentru credite în lei 89,1%, cele în euro sunt preferate doar 10,1% din totalul aplicantilor pentru credite de nevoi personale. Aceste credite sunt accesate de români în principal pentru satisfacerea unor nevoi curente si imediate, caz în care valoarea împrumutului solicitat ajunge sub 10.000 de lei sau pentru realizarea unei investitii mai importante, a căror valoare depăseste 10.000 de euro, iar solicitantul nu vrea sau nu poate oferi o garantie imobiliară, preferând să plătească o dobândă mai mare la un credit de nevoi personale fără garantii fată de unul cu garantii imobiliare. Dobânda pentru creditele de nevoi personale fără garantii în lei pleacă de la 12%, însă poate ajunge si la peste 20%. Pe locul doi în topul preferintelor pentru credite se află cel acordat prin programul Prima Casă, cu 18,9%. Pentru creditele de nevoi personale cu ipoteca si pentru cele ipotecare destinate în principal achizitionării unei locuinte, procentele sunt de 14,6%, respectiv 8,8% din totalul aplicărilor pe site. Pentru creditele ipotecare dobânzile sunt mult mai mici decât la cele de nevoi personale fără ipotecă, acestea pleacă de la putin sub 5% la euro si pot ajunge până la 10%. Cei care aplică prin intermediul portalului moneycenter.ro preferă băncile care oferă cele mai bune dobânzi la creditele de nevoi personale fără garantii, Prima Casă sau ipotecare. Cele mai multe aplicări sunt de la persoane care locuiesc în Bucuresti (23,5%), urmaţi de Constanta, Prahova si Timis.

Etichete
Comenteaza