Cel mai mare complex de birouri din Ardeal, într-un centru de afaceri în loc de Tricotaje Someşul

Cel mai mare complex de birouri din Ardeal, într-un centru de afaceri în loc de Tricotaje Someşul
Fondul de investiţii New Europe Property Investments (NEPI) şi Ovidiu Şandor vor dezvolta pe fostul teren al Tricotaje Someşul - Atrium Center un complex de birouri de 52.000 metri pătraţi, au anunţat oficial azi investitorii.

Acesta va fi cel mai mare complex de birouri din Ardeal, iar lucrările încep în acest an, cu termen de finalizare în 2015. Proiectul de birouri, cu o suprafaţă închiriabilă totală de 52.000 metri pătraţi, ce va include şi o zonă de servicii şi spaţii de retail, va fi construit pe bulevardul 21 Decembrie, pe fostul amplasament al fabricii Tricotaje Someşul. Lucrările la prima etapă a complexului, cu o suprafaţă închiriabilă de 19.000 metri pătraţi, vor începe în acest an şi vor fi finalizate în prima parte a anului 2014.


"Complexul nostru va contribui la dezvoltarea oraşului, astfel încât companiile interesate să investească în Cluj-Napoca să aibă toate premisele necesare pentru a se aşeza în acest oraş, pentru a-şi consolida prezenţa aici sau pentru a se extinde", a declarat Ovidiu Şandor.

New Europe Property Investments plc este un fond de investiţii având ca şi scop achiziţia şi/sau dezvoltarea de clădiri de birouri, centre comerciale şi proprietăţi industriale, în principal în România, unde Grupul este activ încă de la infiinţarea sa, în 2007. Ovidiu Şandor este un antreprenor din Timişoara, cunoscut la nivel naţional în special pentru dezvoltarea proiectului City Business Centre Timişoara, cel mai mare complex de birouri de clasă A din afara Bucureştiului.


Amintim că în 2007 terenul fostei fabrici a fost preluat de reprezentanţii Atrium Centers, pentru aproximativ 14 milioane de euro. Conform proiectului lansat în urmă cu cinci ani, ansamblul care urma să se ridice în locul foste unităţi de producţie avea o suprafaţa închiriabilă de 45.205 mp şi cuprindea trei etaje de retail şi 8.500 mp închiriabili de birouri, la care se adaugă un hotel de 180 de camere.

Comenteaza