Cel mai mare lanț de magazine de haine german, prezent și la Cluj intră în insolvență. Ce spun reprezentanții despre piața din România

Cel mai mare lanț de magazine de haine german, prezent și la Cluj intră în insolvență. Ce spun reprezentanții despre piața din România
| Foto: Antoniu Mihai Temian - Google

Cel mai mare retailer de modă german, Peek&Cloppenburg, a cerut intrarea în insolvență. Grupul este prezent cu un magazin și la Cluj, în localitatea Florești.

Retailerul de modă Peek & Cloppenburg a solicitat insolvenţa la Tribunalul districtual din Düsseldorf, potrivit sueddeutsche.de, citat de ZF.

În 2020 şi 2021, pandemia de Covid-19 a dus la o cădere masivă a vânzărilor, iar acest lucru a pus o presiune puternică asupra lichidităţilor companiei.

„Impactul ne-a lovit puternic, provocând pierderi de milioane de euro", a declarat un reprezentant al companiei. 

Situația magazinului de la Cluj

Grupul este prezent la Cluj cu un magazin și în centrul comercial Vivo (fostul Polus) de la intrarea în localitatea Florești, însă pare că locația de aici și altele de pe plan internațional nu vor avea de suferit în umra demarării procedurii de insolvență de către retailer-ul german.

Reprezentanţii Peek & Cloppenburg, unul dintre cei mai mari jucători și din moda românească după cifra de afaceri, afirmă că business-ul local nu este afectat de situaţia de pe piaţa-mamă, Germania, unde compania şi-a cerut intrarea în insolvenţă.

„Insolvenţa se referă la Peek & Cloppenburg KG, Dusseldorf, de care ţin sediul companiei şi o reţea de 67 de magazine. Business-ul de acolo merge mai departe cu toate magazinele fizice şi cu cel online. Divizia internaţională şi, implicit, operaţiunile din Austria şi Europa de Est (inclusiv România – n. red.) nu sunt afectate de insolvenţa din Germania”, spun reprezentanţii Peek & Cloppenburg, potrivit ZF.

PEEK & CLOPPENBURG SRL a înregistrat o cifră de afaceri de 438.185.680 milioane și un profit net de 85.393.650 milioane de lei, cu un număr mediu de 354 de angajați, potrivit datelor consultate de ZIUA DE CLUJ pe site-ul termene.ro.

Retailerul de modă a reușit să se extindă foarte mult şi a investit în activităţile sale online în timpul pandemiei, însă acum vrea să ajusteze şi reconsidere această strategie. Operaţiunile comerciale continuă fără restricţii, iar toate cele 67 de sucursale din Germania şi magazinul online au rămas deschise.

Momentan nu există planuri de închidere a sucursalelor.

Directorul general al P&C, Thomas Freude, a declarat pentru „WirtschaftsWoche" că, probabil, compania cu aproximativ 6.800 de angajaţi va putea să se descurce fără disponibilizări în sucursalele sale. El se aşteaptă ca procedura de insolvenţă să fie finalizată în curând. 

„Presupunem că vom putea finaliza procedura prin intermediul unui plan de insolvenţă până cel târziu la sfârşitul anului". Acesta va reglementa după ce creditori sunt dispuşi să facă concesii, astfel încât compania să poată rămâne în picioare. 

Comenteaza