Cel mai nou hotel de cinci stele din Cluj s-a pus pe angajări

Cel mai nou hotel de cinci stele din Cluj s-a pus pe angajări
Hotelul de pe Calea Turzii a trecut la un nivel superior de certificare | Foto: Ramada

Proprietarii unității de cazare de pe Calea Turzii, din Cluj-Napoca, au anunțat promovarea de la 4 la 5* a hotelului Ramada, afiliat rețelei globale Wyndham.

Nu toate facilitățile din hotelul sunt însă active, complexul 360 Spa fiind închis pe o perioadă nedeterminată din cauza situației sanitare cauzate de pandemia mondială de coronavirus. “Credem că în aceste momente prevenția este cel mai bun mod de a ieși cu bine din această situație”, motiva managementul Ramada Cluj.

Hotelul Ramada s-a numărat printre cele opt unități de cazare locale care, la debutul pandemiei, au solicitat, în martie, scutiri de impozite și taxe pentru sectorul turistic, lovit puternic de măsurile anti-Covid.

“În prima noapte de la impunerea restricțiilor am pierdut 20.000 de euro. Nimeni nu știe cât va dura această criză sanitară. Clujul este un oraș de business, nu de leisure, în consecință va fi afectat foarte puternic. 60% din turiștii hotelului nostru provin din Italia, Germania, Franța, tocmai țările unde sunt zone roșii de carantină.

Noi facem parte din lanțul Wynhdam, care are afaceri și în alte domenii, vom primi o anumită infuzie de capital, ca să putem trece de această perioadă, însă nu prea mare, dar alte hoteluri neafiliate unor lanțuri nu vor avea această șansă”, spunea proprietarul hotelului, Răzvan Țărmure.

Inaugurat în 2012, Ramada are un centru de wellness și spa, cu sală de fitness, saună uscată, baie de aburi, piscină interioară și vedere panoramică la oraș. Camerele de hotel au mai multe facilități de lux, precum acces la Executive Lounge, iar unele dintre ele au vedere la oraș.

Avocado Restaurant & Lounge servește mancăruri internaționale proaspăt preparate, iar restaurantul La Verona, specialităti italiene. Hotelul are un lounge bar în hol și o terasă. Pe Booking.com acesta este apreciat în primul rând de cupluri care i-au dat scorul mediu de 8,6 pentru un sejur de două persoane.

Wyndham Hotels and Resorts este un lanț internațional de hoteluri și stațiuni cu sediul în SUA. Are locații în China, Canada, Mexic, Columbia, Panama, Armenia, Ecuador, Turcia, Germania, Marea Britanie, Caraibe, Emiratele Arabe Unite, România, Indonezia, India, Arabia Saudită, Venezuela. 

Printre unitățile de cazare de 5* din Cluj-Napoca se mai numără Opera Plaza, Grand Italia, DoubleTree by Hilton, Platinia, pensiunea Deja-vu. În construcție se află Radisson Blu, peste drum de Cluj Arena, dar și Courtyard by Marriott, pe str. A. Iancu, cu mențiunea că ultimul va fi cotat la 4*.  

Comenteaza