Cele mai căutate străzi din Cluj-Napoca pentru investiţii imobiliare. Focus pe cel ce va fi cel mai modern cartier din oraş

Cele mai căutate străzi din Cluj-Napoca pentru investiţii imobiliare. Focus pe cel ce va fi cel mai modern cartier din oraş

2.717 tranzacţii imobiliare au fost înregistrate, anul trecut, pe cele mai căutate străzi din Cluj-Napoca, conform Ghidul Tranzacțiilor Imobiliare, publicat de Primăria Cluj-Napoca și realizat de evaluatorii de la Veridio.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Cele mai căutate străzi din Cluj-Napoca, din punctul de vedere al tranzacțiilor imobiliare, au fost Soporului și Aurel Vlaicu. Pe Soporului au fost tranzacționate 550 de proprietăți, în vreme ce pe Aurel Vlaicu au fost vândute 374. Cele două străzi înregistrează şi cele mai valoroase tranzacţii din oraş. Acestea sunt urmate de Bună Ziua cu 335 tranzacții, Porțelanului cu 252 și Alexandru Vaida Voevod cu 249. 

Menţionăm şi faptul că Top 10 străzi cu cele mai valoroase tranzacţii imobiliare în 2019 însumează vânzări de 222.819.458 euro. În Top 3 sunt străzile Alexandru Vaida Voievod (44,9 milioane de euro), Soporului (41,2 milioane) şi Aurel Vlaicu (32,4 milioane). 

Cele mai căutate străzi din Cluj-Napoca pentru investiţii imobiliare. Focus pe cel ce va fi cel mai modern cartier din oraş

Ediția a șaptea a GTI este bazată pe informațiile colectate de primărie din contractele imobiliare de vânzare-cumpărare în 2019. Conform ghidului, piața imobiliară din oraș a cunoscut în 2019 o activitate intensă, cu tranzacții imobiliare de 680 milioane de euro, în creștere cu 6% față de anul precedent.

Prețul mediu al apartamentelor în 2019 a fost de 1.362 euro/mp, în creștere cu peste 5,5% față de anul 2018, Cluj-Napoca rămânând orașul din România cu piața imobiliară cea mai efervescentă după criza imobiliară care a debutat acum 11 ani.

Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru viitorul cartier Sopor a fost pus în consultare publică pe site-ul municipiului Cluj-Napoca. Cartierul ar urma să aibă în jur de 250 ha, cât Mănășturul din perioada comunistă. Aici ar urma să locuiască între 50.000 şi 70.000 de oameni.

"Vreau ca Soporul să fie un model de referinţă pentru România, un cartier ca la carte. Avem exemplu negativ, Bună Ziua, construit de privaţi care nu au lăsat loc pentru aceste facilităţi. Vedeţi că ne străduim de trei ani să lărgim strada", declara primarul Emil Boc, la începutului anului, la Realitatea FM Cluj.  

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza