Cele mai ieftine garsoniere din Cluj-Napoca sunt cele mai scumpe din provincie

Cele mai ieftine garsoniere din Cluj-Napoca sunt cele mai scumpe din provincie
Garsonierele au ajuns să coste 33.000 euro în Cluj-Napoca sau chiar mai ieftin pentru garsonierele confort 2, arată o analiză a imobiliare.ro.

 

În Cluj-Napoca, un apartament monocameral costă, în medie, 33.730 de euro pentru o suprafaţă de 36 de metri pătraţi utili, arată analiza imobiliare.ro. Şi aici însă cumpărătorii cu buget limitat pot găsi locuinţe mult mai accesibile, chiar dacă mai mici. În zona Gheorgheni, o garsonieră confort 3 de 11 metri pătraţi utili este scoasă la vânzare la un preţ de 12.500 de euro. Locuinţa este renovată şi se află la etajul al doilea din patru al unui bloc cu patru nivele construit înainte de 1990.


Pe de altă parte, o unitate locativă confort 2, amplasată de data aceasta în zona Mărăşti, poate fi achiziţionată cu un preţ de 18.000 de euro. Locuinţa are o suprafaţă utilă de 16 metri pătraţi şi este amplasată la ultimul etaj al unui bloc vechi cu patru nivele.

Preţurile sunt însă cele mai mari din provincie, subliniază analiza. Spre comparaţie În Timişoara, preţul mediu pentru o garsonieră este de 31.387 de euro la o suprafaţă utilă de 33 de metri pătraţi, iar în Iaşi preţul mediu cerut pentru o unitate locativă de 34 de metri pătraţi este 28.228 de euro. În Constanţa, valoarea medie de achiziţie pentru o garsonieră este de 29.429 de euro (pentru 32 de metri pătraţi utili), în vreme ce În Braşov, preţul mediu al unei garsoniere scoase la vânzare pe www.imobiliare.ro se ridică, la nivelul lunii noiembrie, la 29.044 de euro (pentru 33 de metri pătraţi utili). Capitala se situează pe primul loc în topul oraşelor cu cele mai scumpe garsoniere (vechi şi noi), preţul mediu al unei asemenea unităţi locative fiind, în luna noiembrie, de 41.292 de euro pentru o suprafaţă utilă medie de 36 de metri pătraţi.

Comenteaza