Cele mai închiriate apartamente din Cluj

Cele mai închiriate apartamente din Cluj
Tinerii angajaţi preferă cartiere ale oraşului precum Gheorgheni, Mărăşti ori Zorilor, străinii caută confort şi zone rezidenţiale liniştite, iar studenţii merg aproape de marile facultăţi.

 Pentru apartamentele cu două camere, preţurile pornesc de la 250 de euro pe lună şi pot trece de 800, arată o analiză privind piaţa chiriilor pentru apartamentele de la Cluj a agenţiei REMS Imobiliare.

Preferinţa pentru o anumită zonă a oraşului este dictată nu doar de bugetul disponibil, ci şi de activitatea clienţilor care îşi caută locuinţe. Persoanele tinere, cu locuri de muncă în Cluj, aleg să locuiască de obicei în zona unde lucrează. „Foarte cerute sunt cartierele Gheorgheni, Mărăşti ori Zorilor, aici fiind amplasate majoritatea clădirilor de birouri unde îşi au sediile multe companii din domeniile tehnologia informaţiei şi consultanţă. Persoanele din management, de obicei străini, caută apartamente cu confort sporit, în zone rezidenţiale liniştite şi se orientează aşadar înspre zone ca A. Mureşanu, Grigorescu (zona de case) şi Zorilor", precizează Alexandra Neagos, broker imobiliar la departamentul rezidenţial-închirieri al REMS Imobiliare.

„Am găsit un apartament confortabil, cu vedere spre lac şi chirie de 350 de euro pe lună, în Gheorgheni, la jumătate de oră de mers pe jos de sediul companiei unde lucrez. Varianta chiriei e mult mai convenabilă decât cea a regimului hotelier, care m-ar fi costat în jur de 40 de euro pe zi", a explicat un manager străin, temporar instalat la Cluj, unde lucrează într-o companie de servicii financiare. Studenţii sunt interesaţi de zone centrale, semicentrale, de cartierele Zorilor (pentru Universitatea Tehnică) sau Mărăşti (pentru facultăţile cu profil economic). „Voi începe studiile în toamnă, când urmează să mă instalez aici cu încă un coleg. Am început să ne interesăm de oferte. Căutăm în zona centrală, de unde putem să ajungem uşor la cursuri (Facultatea de Business, pe str. Horea, n.red.), şi suntem dispuşi să dăm ceva mai mulţi bani pentru un apartament bine utilat, vom sta aici doar o perioadă şi nu vom aduce cu noi TV sau altfel de echipamente", spune un student francez, venit la Cluj pentru pregătirea dosarului de studiu.

În ceea ce priveşte preţurile, într-un prim interval de sume pe piaţa chiriilor, la 250-350 de euro/lună, se pot găsi locuinţe cu două camere în blocuri din cartierele constituite ale oraşului: Mănăştur, Grigorescu, Mărăşti, Gheorgheni, Zorilor, potrivit datelor centralizate de REMS. La aceleaşi sume se pot închiria şi apartamente de trei camere, dar mai modeste, în Mănăştur, Mărăşti sau Grigorescu. În intervalul superior de preţuri (350-500 de euro) intră chiriile din blocuri şi vile nou construite, în zone rezidenţiale ca A. Mureşanu, Plopilor, Zorilor sau chiar în blocuri noi din Mărăşti şi Mănăştur ori, pentru sume similare, apartamente cu trei camere mobilate. Tot aici se încadrează şi multe dintre locuinţele din zonele recent construite ale oraşului, ce mai suferă încă de deficienţe la capitolul infrastructură, ca Bună Ziua sau Europa. Pentru clienţii cu bugete mai generoase, la peste 500 de euro, sunt disponibile apartamente cu 2-3 camere, finisate, mobilate şi dotate, arată analiza REMS. Cu peste 800 de euro în Cluj se închiriază apartamentele cu 3-4 camere, chiar şi penthouse-uri, în vile şi imobile din construcţii noi, în special cu destinaţia de locuinţă de protocol.

 

 

Comenteaza