Cemacon Cluj vrea să mai construiască două fabrici de cărămizi în România, una chiar anul acesta

Cemacon Cluj vrea să mai construiască două fabrici de cărămizi în România, una chiar anul acesta

Afacerea de la Cluj cu materiale de construcții a fraților Pavăl (Dedeman) se extinde. În plan sunt două fabrici noi de cărămidă în țară. 

Producătorul de cărămizi Cemacon Cluj, controlat de fraţii Pavăl, proprietarii Dedeman, are în plan să construiască noi fabrici în România în perioada următoare, după ce deja a anunţat o investiţie nouă, în judeţul Sălaj, unde se află şi celelalte unităţi de producţie ale companiei.

„Pe lângă fabrica pe care o vom face în Sălaj, ne uităm foarte serios să mai construim una sau două fabrici de cărămizi în România. Este posibil să începem construcţia la una dintre ele chiar anul acesta“, spune Daniel Şologon, CEO-ul Cemacon Cluj, potrivit ZF.

Compania a fost interesată recent de achiziţia unei foste unităţi de producţie de cărămizi din judeţul Timiş, deţinută de firma Technocer, însă a renunţat.

CEMACON SA este cel mai mare producător de blocuri ceramice cu capital românesc şi liderul pieței de blocuri ceramice din Transilvania. Compania Cemacon Cluj este controlată în proporţie de 77,8% de Paval Holding (Dedeman) iar PIF Industrial are 17%.

Comenteaza