Centru de colectare de deșeuri electrice și electronice la Cluj

Centru de colectare de deșeuri electrice și electronice la Cluj

Asociația Ecotic și-a deschis la Cluj primul său centru din Transilvania de colectare a deșeurilor din echipamente electrice și electronice (DEE), lămpi, baterii și acumulatori (DBA).

Acesta are rolul de a veni în sprijinul cetățenilor și a contribui la colectarea corectă a DEEE și DBA, fiind situat pe strada Vidului, din comuna Florești, și va fi însoțit de campanii de conștientizare și de colectare pentru promovarea colectării selectivă în rândul tinerilor și adulților deopotrivă.

„Ne dorim ca fiecare cetățean să înțeleagă importanța colectării selective ca mijloc de protecție a mediului și de revalorificare a resurselor. Acesta este unul dintre motivele pentru care am decis sa venim mai aproape de zona Transilvaniei si a Banatului prin deschiderea Ecotic Transilvania. Cetățenii și companiile din zonă au acum nu numai un centru de colectare, dar și o oportunitate de a se implica în proiecte de mediu și de conștientizare”, declară Valentin Negoiță, președintele Ecotic.

„Primăria Cluj-Napoca organizează anual campanii de informare și conștientizare a cetățenilor privind importanța procesului de colectare selectivă. Ca urmare a acțiunilor întreprinse, cantitățile de deșeuri reciclabile colectate de la populație în 2018 au crescut de peste două ori. Demersul Ecotic susține acțiunile autorităților locale organizate în scopul menținerii unui mediu cât mai curat”, a menționat declară Iulia Perșa, directorul biroului mass media din, Primăria Cluj-Napoca.

O primă acțiune de colectare a avut loc la Cluj în perioada 28 – 30 septembrie. Pentru predarea de deșeuri de peste 20 kg cumulate, clujenii primesc un tichet valoric de 10 lei, pentru 40 kg, de 20 de lei, iar pentru 60 kg, de 30 lei. Persoanele care vor preda deșeuri între 5 și 19 kg vor fi înscrise automat pentru o tombolă din 30 septembrie. Totodată, ridicarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice mari şi voluminoase se va face gratuit de la domiciliu, în baza unei programări prealabile telefonul organizației.

Comenteaza