Centru de întreţinere de 1 milion de euro în Borhanci

Centru de întreţinere de 1 milion de euro în Borhanci
O companie ce deţine 4.000 mp în sudul Clujului a reluat demersurile pentru un proiect mai vechi, dar l-a dus din Mărăşti într-o extensie recentă a oraşului.

Zonele asaltate în ultimii ani de dezvoltatorii de locuinţe din Cluj-Napoca, populate cu blocuri şi case, au început să devină interesante şi pentru alte tipuri de funcţiuni, care le lipsesc deocamdată locuitorilor instalaţi aici.

Compania TCI Contractor General a obţinut în octombrie certificatul de urbanism, de informare, solicitat pentru un teren de pe str. Borhanciului, în vederea elaborării unui Plan Urbanistic de Detaliu şi a construirii unui centru spa şi sportiv. Ideea unui astfel de complex nu este nouă în planurile constructorilor, dar faţă de primele demersuri a apărut o modificare de amplasare. Proiectul s-a mutat acum în Borhanci, deşi iniţial acesta era pregătit pentru unul dintre cartierele tradiţionale ale oraşului. În urmă cu mai bine de doi ani, în 2011, constructorul TCI a obţinut certificatul de urbanism în vederea pregătirii unui astfel de proiect la actualul sediu din zona Mărăşti - Gheorgheni (str. A. Vaida-Voevod): elaborarea Planului Urbanistic Zonal şi construirea de spaţii de agrement, cazare şi alimentaţie publică.

Pentru transformarea şi extinderea unei clădiri existente, TCI estima o investiţie de 5-6 milioane de euro pentru un centru de odihnă şi tratament, cu piscină, zonă de spa, restaurant şi un hotel de 15 camere. Lucrările erau programate pentru începutul lui 2012. În acest an demersurile au fost reluate, dar în viziunea actuală proiectul va fi desenat pentru un teren de 4.000 mp din Borhanci. „Aceasta este o zonă foarte bună a oraşului, unde au apărut multe case în anii recenţi şi unde există şi alte proiecte de acest gen, de locuinţe familiale. Ar fi nevoie şi de un spaţiu de odihnă, de un ştrand, o piscină, un mic teren de tenis", consideră Dorin Oltean, directorul general al TCI. Spaţiul ar putea fi utilizat inclusiv pentru evenimente pentru un număr restrâns de persoane şi ar benefica inclusiv de câteva spaţii de cazare.

„Vrem să ne apucăm de lucru când iese autorizaţia de construire. Fonduri avem, a fost un an destul de bun pentru noi", a completat Oltean. Investiţia necesară va trece de 1 milion de euro. TCI a fost a cincea companie din judeţul Cluj în topul naţional al constructorilor realizat de consultanţii de la IBC Focus pe baza cifrelor de afaceri din 2012. Societatea clujeană a reuşit să încheie anul trecut cu rezultate mai bune faţă de 2011: cifra de afaceri de 39,1 milioane de lei (faţă de 26,7 milioane în 2011), dar un profit de numai 87.746 lei, în creştere faţă de 2011, an încheiat cu un profit de 40.215 lei. Acomin, Construcţii Napoca, ACI Cluj şi MBS Group sunt celelalte companii clujene din topul naţional al constructorilor.

Spaţiu rezervat în Bună Ziua

Tot în extensia de sud a oraşului, zona Bună Ziua, cel mai mare hotel operaţional la Cluj are rezervat un spaţiu pe două niveluri pentru un centru spa, care va beneficia şi de piscină interioară. Proprietarii Grand Hotel Italia (5*) nu au anunţat însă un termen privind punerea în aplicare a acestei părţi din proiect. De asemenea, un complex spa a fost inaugurat la Hotelul Paradis (4*), situat în cartierul Mărăşti.

 

Etichete
Comenteaza