Cerere mare la fabrica de gips-carton din Aghireșu. Se redimensionează birourile Clujului

Cerere mare la fabrica de gips-carton din Aghireșu. Se redimensionează birourile Clujului

Redimensionarea spațiilor de birouri, dar și noile mari proiecte logistice și rezidențiale vor duce la creșterea producției acestor materiale de construcții, anticipează șefii unității de sisteme de gips-carton din comuna clujeană Aghireșu.

Producătorul Siniat România, parte a grupului Etex, a înregistrat afaceri de 250 de milioane de lei în 2020, în creștere cu 6%, pe fondul recalibrării dinamicii pieței construcțiilor, caracterizată de creștere pe segmentul rezidențial și de spații logistice și necesitatea reamenajării și redimensionării spațiilor de birouri, potrivit Economica.net.

"Piața construcțiilor din Europa de Sud-Est (ESE) a fost unul dintre cele mai reziliente segmente economice în 2020. După șocul lockdown-ului din primăvară, a urmat o revenire rapidă, urmată de o creștere în a doua jumătate a anului. Pentru 2021 există numeroase semnale privind încrederea dezvoltatorilor, prin demararea unor proiecte logistice și rezidențiale de mari dimensiuni.

Chiar dacă piața de birouri noi va fi afectată, tendința de redimensionare a spațiilor de birouri va continua, ceea ce va balansa consumul de gips-carton pe acest segment. Migrarea către comerțul online va păstra atractivitatea investițiilor în spații logistice. Rămânem optimiști în privința evoluției pieței și estimăm că aceasta va crește și în 2021”, a declarat Andrei Popa, directorul comercial al Etex Building Performance.

EBP este hub regional pentru ESE al grupului belgian Etex – axat pe producție, logistică, asistență tehnică și dezvoltare de produse noi. La nivel local, Etex operează două unități de producție de materiale de construcții, la Turceni (Gorj) și Aghireșu (Cluj). În 2021, grupul vrea să își consolideze investițiile pe piața locală, continuând amplificarea impactului economic și social pozitiv al activității sale în Cluj și Gorj.

Comenteaza