CFR Călători anunță prețuri mai mici la peste 100 de trenuri și un program pilot

CFR Călători anunță prețuri mai mici la peste 100 de trenuri și un program pilot
Trasele trenurilor care trec prin Gara Cluj-Napoca sunt înțesate de restricții de viteză | Foto: Florin Popa

Peste 100 de trenuri InterRegio, dintre care și cu rute prin Cluj, vor avea tarife mai mici prin reduceri procentuale sau prin admiterea la călătoria pe anumite porţiuni a abonamentelor la tarif de tren Regio.

La toate trenurile Interregio la care se aplică reducerile procentuale, rezervarea locului este obligatorie, iar valoarea tichetului de rezervare pentru clasa 2 este de 3,90 lei, menţionează CFR Călători. Trenurile la care se aplică reduceri procentuale sunt marcate cu simbolul "%", se precizează într-un comunicat al companiei.

De exemplu, la InterRegio Cluj - Oradea, biletul redus costă 32,15 lei, față de prețul întreg, de 44,20 lei. O altă facilitate prezentată de CFR Călători este accesul la anumite trenuri Interregio cu abonamente valabile la trenurile Regio.

De asemenea, CFR Călători a lansat pentru prima dată un program pilot pentru deservirea zonelor suburbane, prin care este permisă călătoria posesorilor de abonamente valabile la trenuri Regio şi cu trenurile Interregio la clasa 2 (excepţie sunt cele care circulă în trafic internaţional), pentru abonamentele emise pe distanţe de până la 30 km, numai pe relaţii cuprinse în aceste zone.

Posesorii de abonamente de călătorie valabile la trenuri Regio cărora le este permisă circulaţia cu trenuri InterRegio la clasa 2 nu au obligativitatea rezervării locului. În cazul în care se doreşte călătoria cu loc rezervat, călătorul va achita integral diferenţa tarifară şi tariful de rezervare a locului la InterRegio (3,90 lei).

De exemplu, abonamentele Regio valabile pe InterRegio la Cluj sunt pe trenurile IR1639 Dej - Cluj-Napoca și IR1746 Baia Mare - Cluj-Napoca.

Călătorii cu abonamente valabile la tren Regio, cuprinse în zonele tarifare 1 -10 km, 11 - 20 km, 21 -30 km, depistaţi în trenuri IR care nu au oprire comercială în staţiile de plecare sau destinaţie de pe abonament sau în tren IR care circulă în trafic internaţional vor fi consideraţi ca fără legitimaţie de călătorie. Reducerile procentuale şi circulaţia cu abonamente Regio la tren Interregio sunt valabile până la 14 iunie.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

loading...
Loading...
Comenteaza