Chartere turistice spre Egipt, relansate din iunie de aeroportul din Cluj

Chartere turistice spre Egipt, relansate din iunie de aeroportul din Cluj
Aeroportul Internaţional "Avram Iancu" Cluj şi compania Kartago Tours relansează din 11 iunie zborurile charter turistice spre Egipt, o dată pe săptămână, după ce acestea au fost oprite în anul 2011 deoarece vechea pistă a aeroportului nu făcea faţă avioanelor mari.

"Zborurile charter operate de pe aeroportul clujean spre destinaţii din Egipt au fost anulate în anul 2011 din cauza pistei vechi, pentru că erau avioane prea mari pentru pista veche şi care au fost mutate pe alte aeroporturi. În urma finalizării lucrărilor la noua pistă de 2.100 de metri, cursele charter spre Egipt se reiau pe perioada sezonului estival din 11 iunie, o dată pe săptămână, operate cu avioane Airbus A320, cu o capacitate de 178 de persoane, iar dacă vor fi cereri, se va putea suplimenta numărul zborurilor. De asemenea, continuăm cursele charter spre Tunisia şi Turcia, la fel, o dată pe săptămână. Dacă anul trecut, pasagerii zborurilor charter au reprezentat cinci la sută din totalul traficului de pasageri, în 2014 ne aşteptăm la o creştere", a declarat vineri, într-o conferinţiă de presă, directorul Aeroportului Internaţional "Avram Iancu" Cluj, David Ciceo, citat de corespondentul MEDIAFAX.

La rândul său, Haithem Souani, directorul Kartago Tours, a făcut referiri, în aceeaşi conferinţă de presă, şi la zborurile turistice spre Tunisia şi Turcia, care se vor relua în mai.

"Începând cu 21 mai, începem şi zborurile de pe aeroportul din Cluj-Napoca spre Tunisia până în septembrie, tot cu o aeronavă Airbus A320. Aeroportul din Tunisia pe care se va ateriza este unul construit în 2009, Enfidha, şi care este la o distanţă de 50 de kilometri de mai multe staţiuni turistice. De asemenea, vom avea din 23 mai curse charter săptămânale spre Turcia", a spus Souani.

Potrivit acestuia, în ultimii 10 ani aproape 80.000 de turişti au fost transportaţi din Cluj-Napoca spre Tunisia.

Leith Ben Zakour, şeful Oficiului Naţional de Turism al Tunisiei din Budapesta, a declarat şi el că Tunisia va avea o prezenţă susţinută în România din punct de vedere turistic.

"În urma evenimentelor politice recente, situaţia din Tunisia se îmbunătăţeşte, avem un tehnocrat în funcţia de ministru al Turismului. La sfârşitul lunii martie, SUA au ridicat interdicţia pentru cetăţenii săi de a vizita Tunisia, ceea ce este un semnal foarte bun", a spus acesta.

Leith Ben Zakour a participat, vineri, la Cluj-Napoca, la aniversarea a zece ani de zboruri turistice cu plecare de pe Aeroportul Internaţional "Avram Iancu" operate pentru prima dată cu destinaţia Tunisia. În cadrul unei ceremonii care a avut loc la finalul conferinţei de presă, Leith Ben Zakour a primit o diplomă aniversară din partea preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu.

Comenteaza