Charterele Cluj – Grecia se pregătesc de decolare. Cele spre Turcia mai așteaptă

Charterele Cluj – Grecia se pregătesc de decolare. Cele spre Turcia mai așteaptă

Orașele Cluj-Napoca și București au cele mai multe avioane turistice din țară către Grecia în acest an, care vor decola începând cu 5 iulie, conform statisticilor turoperatorului Cocktail Holidays.

Acesta a anunțat reluarea charterelor verii, prima destinație de vacanță fiind Grecia, care a ridicat restricțiile de călătorie impuse de coronavirus și care se află pe lista Institutului Național de Sănătate Publică în zona verde (state exceptate de la carantină sau autoizolare la întoarcerea în țară).

Pachetele turistice vândute includ asigurare de călătorie și storno, iar tarifele încep de la 329 euro/pers pentru pachete cu avion și toate taxele incluse. Cele mai multe chartere sunt către insulele Creta, Rodos, Santorini, Zakynthos, cu plecări din București și Cluj-Napoca.

Primul charter va pleca din capitală către Insula Santorini în 5 iulie. Cele mai căutate pachete turistice au fost cele la hoteluri de 4*, cu demipensiune, iar ca destinații Santorini și Creta (zona Chania) se află în topul preferințelor românilor.

„Înainte de pandemie, charterele pentru iunie erau pline, aveam chiar și liste de așteptare. Acum însă, suntem la jumătate din volumul normal. Așa cum au anunțat și autoritățile din Grecia, în cazul nefericit în care s-ar îmbolnăvi de Covid-19, turiștii beneficiază de asigurare și vor fi tratați pe cheltuiala statului grec ”, a declarat Dan Goicea, director general al Cocktail Holidays.

Pentru un pachet turistic cu avionul și toate taxele incluse în Creta tarifele pornesc de la 329 euro/persoană, pentru cele în Rodos, de la 385 de euro, în timp ce pentru un sejur în Zakynthos pornesc de la 409 euro. Pentru acest sezon, touroperatorul estimează că va trimite în Grecia 5.000 de turiști.

Charterele către Turcia sunt încă în așteptare, turiștii care doresc sa călătorească acolo fiind nevoiți să stea în carantină la întoarcerea în România. De la începerea pandemiei, 60% dintre turiștii care au fost nevoiți să amâne plecarea și-au reprogramat vacanța fie anul acesta, mai târziu, fie anul viitor.

“În 2020, cea mai mare parte a sezonului estival este pierdută, însă, ca și turoperatori, încercăm să recuperăm cu destinații care au un sezon mai extins, precum Egipt sau Emiratele Arabe Unite”. Cocktail Holidays operează 25 de destinații din București, Cluj-Napoca, Iași și Constanța.

Comenteaza