Charterul de Cluj spre Tunisia, reluat de Christian Tour după 8 ani

Charterul de Cluj spre Tunisia, reluat de Christian Tour după 8 ani
Aerogara din Monastir, poarta aeriană către stațiunile din Tunisia

Agenția de turism Christian Tour a anunțat că reia din acest sezon estival operarea cu avioane de tip charter de pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC), după opt ani de întrerupere.

În acest an pe curse charter în Tunisia agenția va trimite 10.000 de români, destinația fiind o alternativă mai ieftină la Turcia, una dintre principalele atracții pentru familiștii români care merg pe litoral în afara țării, conform Profit. O vacanță de șapte nopți în Tunisia, într-un hotel all inclusive de 4*, cu zbor inclus și transferuri, începe în iulie de la 450 euro/persoană.

Christian Tour operează trei avioane pe săptămână, cu plecare de pe aeroporturile Cluj, Arad și Otopeni. Compania a luat aceasta decizie pentru că destinația este mai ieftină decât Turcia, preferată de familiștii români care caută sejururi all inclusive în străinătate. Prin comparație, un sejur similar la un hotel de aceeași categorie din Antalya costă 650 euro/persoană.

"Tunisia este o destinație extrem de ofertantă, în care turiștii pot îmbina zilele de relaxare la plajă, pe malul mării sau la piscina hotelurilor unde sunt cazați, cu cele active, în care descoperă agitația din bazarurile colorate ale orașelor, liniștea din moschei ori simt adrenalina tururilor în Sahara. În plus, este o destinație sigură și ușor accesibilă, zborul cu avionul până pe litoralul tunisian durează doar două ore", spune Raluca Hatmanu, director de marketing al Christian Tour.

Cele mai solicitate stațiuni sunt Sousse, Hammamet, Tunis, Sidi Bou Said, iar ca excursii opționale, plimbările pe dromader în Deșertul Sahara, safari cu jeepurile la platoul de filmare pentru “Războiul stelelor”, localitatea berberă Matmata.

Anul trecut, pe AIAIC au fost operate zboruri charter spre Tunisia de către Nouvelair, în parteneriat cu agenția Amara Tour. Prima cursă de la Cluj a avut loc în  2004, când Nouvelair a deschis calea zborurilor de vacanţă prin operarea destinaţiei Monastir. Unul trecut, Amara Tour a organizat astfel de chartere o dată pe săptămână, cu aeronave Airbus de 177-180 de locuri.

Comenteaza