Chinezilor li s-a prezentat afacerea Tetarom de la Cluj. Au 115 hectare la dispoziție

Chinezilor li s-a prezentat afacerea Tetarom de la Cluj.  Au 115 hectare la dispoziție

O delegație oficială din Regiunea Shandong, una dintre cele mai dezvoltate din China, se află la Cluj pentru prospectarea unor oportunități de afaceri. Acesteia i s-a prezentat business-ul parcurilor industriale Tetarom.

“Le urăm bun venit din nou, căci nu sunt pentru prima oară în România și la Cluj și sperăm că vor găsi oferte interesante, inclusiv în parcurile industriale Tetarom. Din partea gazdelor, alături de dl. vicepreședinte Marius Mînzat, dl. director Viorel Găvrea va prezenta oferta Tetarom”, au relatat reprezentanții Tetarom SA Cluj.

Plenul reunit al Consiliului Județean (CJ) Cluj a aprobat la finele lunii trecute contractul de asociere a județului cu municipiul Câmpia Turzii și cu comuna Luna, în vederea realizării Tetarom V, care va fi amplasat în această zonă.

„În contextul în care parcurile noastre industriale și-au dovedit deja din plin viabilitatea, rolul acestui al cincilea parc industrial va fi de a stimula dezvoltatea economico-socială a județului într-o manieră armonioasă și echilibrată, cu atât mai mult cu cât locurile de muncă reprezintă încă o problemă pentru locuitorii din zona Turda - Câmpia Turzii”, a declarat Alin Tișe, preşedintele CJ.

CJ va asigura managementul implementării proiectului, va întocmi documentațiile tehnice, economice și de urbanism și va realiza efectiv infrastructura parcului, din bugetul județului, pentru care instituția a alocat 23,1 milioane de lei.

Pe lângă garanțiile legate de viabilitatea fizică și juridică a terenului de 115 ha pus la dispoziție, Primăria Luna va încasa de la viitorii rezidenți ai parcului taxele, impozitele şi celelalte obligații care se fac venit la bugetul local.

Primăria Câmpia Turzii va înființa o linie de transport public de persoane care să lege municipiul de Tetarom V și va finanța realizarea unei investiții de tip spin-off (companie nou înființată). Gestionarea și administrarea viitorului parc se va realiza de către Tetarom SA, entitate la care CJ este acționar majoritar.

Aceasta gestionează cinci proiecte de parcuri industriale, dintre care trei sunt funcționale, având ca principali chiriași companiile Emerson, Bosch și De’Longhi. Tetarom I găzduiește și primul parc ştiinţific şi tehnologic, Tetapolis, investiţie estimată la 50 de milioane de euro.

Comenteaza