Chirie la hotel: 450 euro/lună. Primul Hilton de Cluj își transformă camerele în birouri

Chirie la hotel: 450 euro/lună. Primul Hilton de Cluj își transformă camerele în birouri
Camerele de hotel devin spațiu de birou la Cluj | Foto: Hampton

Întâia unitate turistică deschisă sub umbrela lanțului Hilton la Cluj-Napoca, Hampton (3*) și-a scos camerele la închiriat.

În pachetul propus  sunt incluse cazarea, internetul de mare viteză, serviciile de menaj, parcarea și sala de fitness, reprezentanții hotelului motivând că o astfel de variantă este mai favorabilă potențialilor clienți ca o chirie clasică, unde facturile de utilități pot depăși bugetul de chirie.

O altă variantă propusă la Hampton este o taxă de 29 euro/zi, cu aceleași servicii incluse. Pierderile provocate de criza sanitară au silit industria hotelieră să se reinventeze, iar unele unități și-au transformat spațiile de cazare în birouri, pentru a veni în sprijinul acelora care nu pot lucra de acasă, conform Pro TV.

Dacă doresc un loc liniștit, ei pot închiria o cameră, pe parcursul unei zile de lucru, iar la Hampton există 100 de camere sunt disponibile acum ca birouri. Proprietarii au decis să transforme spațiile de cazare în unele de lucru după ce în ultimele luni a dus lipsă de turiști. Clienți îi sunt, până acum, cei care nu s-au adaptat muncii de acasă și au nevoie de un birou.

Andrei Țigănaș ține cursuri de dicție, iar hotelul a însemnat eliminarea unui disconfort. „Foarte multe dintre întâlnirile mele sunt cam gălăgioase, în sensul că trebuie să ajut oamenii să își lucreze vocea, să crească volumul; or, treaba asta de acasă e un pic mai complicată. Am o fetiță de 1 an; când trebuie să îmi țin întâlnirile, se întâmplă ca ea să doarmă, îi stric somnul”.

Mai multe unități turistice din Cluj-Napoca și-au anunțat redeschiderea în "valul doi", mai puțin cu restaurantele și centrele spa, iar evenimentele le găzduiesc acum în sistem restrâns. Și fostul City Plaza, acum DoubleTree by Hilton (5*), aflat în aceeași rețea internațională, își închiriază camerele pentru munca de la distanță.

În martie, opt unități hoteliere din Cluj, cu 800 de angajați, au solicitat autorităților naționale și locale să le scutească de taxele și impozitele pe tot acest an pentru a face față crizei generate de coronavirus. Domeniile cele mai afectate erau turismul, industria ospitalității, transporturile, susțineau hotelierii clujeni.

Sute de astfel de unități turistice din România au fost închise atunci din lipsă de clienți și a evenimentelor anulate, pe fondul epidemiei de coronavirus, conform Federației Industriei Hoteliere din România. Gradul de ocupare a hotelurilor la nivel național a scăzut, în prima săptămână din martie, de la 64 la 22%.                      

Comenteaza