Chiriţoiu: Ne temem că retailerii se vor înţelege între ei să păstreze în profituri reducerea TVA

Chiriţoiu: Ne temem că retailerii se vor înţelege între ei să păstreze în profituri reducerea TVA
Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a declarat luni că se teme să nu apară înţelegeri între magazine, lanţuri de magazine şi între producători care să încerce să păstreze în profiturile lor reducerea TVA la 9% la alimente începând cu 1 iunie.

Bogdan Chiriţoiu a declarat la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, că instituţia pe care o conduce monitorizează preţurile, iar dacă vor fi indicii că sunt înţelegeri ilegale între producători şi magazine vor fi făcute investigaţii.

"Guvernul ne-a solicitat să monitorizăm ce se întâmplă în această perioadă cu ocazia reducerii TVA. Ne e teamă că pot să apară înţelegeri între magazine, între lanţuri de magazine, între producători, care să încerce să păstreze în profiturile lor reducerea TVA. Monitorizăm şi vrem să vedem ce s-a întâmplat cu nivelul preţurilor după ce Guvernul a făcut anunţul cu reducerea TVA şi să vedem după 1 iunie în ce măsură se transmite reducerea de TVA în preţul la raft. Dacă vor fi indicii că sunt înţelegeri ilegale între producători şi/ sau magazine vom deschide investigaţii", a spus Chiriţoiu, citat de Mediafax. 

El a adăugat că instituţia pe care o conduce nu va putea prinde toţi "corupţii şi hoţii". "Important este să prindem destui şi să dăm amenzi suficient de mari astfel încât oamenii să se gândească de trei ori înainte de a încălca legea", a subliniat Bogdan Chiriţoiu.

Preşedintele Consiliului Concurenţei şi alţi membri ai conducerii instituţiei au participat luni la o întâlnire cu mediul de afaceri şi cu reprezentanţii administraţiei locale.

 

Comenteaza