Cifra de afaceri scade cu o treime, profitul scade cu 18% la cea mai veche fabrică din Cluj

Cifra de afaceri scade cu o treime, profitul scade cu 18% la cea mai veche fabrică din Cluj
Cifra de afaceri a celei mai vechi fabrici din Cluj, Remarul "16 februarie", a scăzut cu o treime într-un an, de la 21,1 milioane de lei în primul semestru al anului trecut la 13,6 milioane de lei în S1 al acestui an. Profitul a scăzut şi el cu 18%.

"În semestrul I al acestui an societatea s-a confruntat cu probleme financiare", arată preşedintele Consiliului de Administraţie, Adrian Timar, "având în vedere că nu a încasat mare parte a producţiei realizate pentru societăţile naţionale de cale ferată, ceea ce a dus la greutăţi privind plata furnizorilor şi asigurarea cu dificultate a bazei materiale pentru realizarea producţiei în curs". Producţia companiei a fost redusă, "având în vedere că nici o societate de cale ferată română nu a solicitat lucrări de reparaţii şi modernizări, iar proprietarii de material rulant nu au organizat licitaţii, nedispunând de fonduri pentru reparaţii", mai arată Timar. În S1 al acestui an Remarul a plătit pentru investiţii o sumă de 2,36 milioane de lei.


Datoriile Remarul au crescut cu o treime într-un an, de la 56,4 milioane de lei la 76,9 milioane. Remarul "16 februarie" are ca principal obiect de activitate repararea materialului rulant pentru calea ferată. Principalii acţionari sunt Transferoviar Grup SA cu 33% dintre acţiuni şi persoana fizică Monica Băiculescu, cu 32,7%.

Citeşte aici un reportaj din cea mai veche fabrică a oraşului

Comenteaza