Cine va administra business-ul din centrul Clujului al “fraților Dedeman”

Cine va administra business-ul din centrul Clujului al “fraților Dedeman”
În complexul de birouri din centrul Clujului își desfășoară activitatea 5.000 de oameni | Foto: The Office

Adrian și Dragoș Pavăl, noii proprietari ai The Office, au desemnat un gigant din Canada al pieței imobiliare, care gestionează proprietăți de 26 de miliarde de dolari, să administreze cel mai mare complex de birouri din Cluj-Napoca.   

Compania de consultanță imobiliară Colliers International Romania (CIR) a fost desemnată să ofere servicii de property management pentru birourile The Office, deținute acum de lanțul românesc de magazine de bricolaj care în 2018 și-a marcat intrarea pe piața imobiliară prin achiziția birourilor The Bridge din București.

Portofoliul administrat de Colliers în România ajunge astfel la 500.000 mp, dintre care 210.000 mp în afara Bucureștiului, din care 100.000 mp doar birouri.

„Echipa de property management a Colliers își extinde activitatea în mod constant prin diversificarea serviciilor oferite și a portofoliului, pornind de la clădiri de birouri din București spre spații de birouri și industriale aflate în orașe mari din țară, ca Brașov, Timișoara sau Arad.

Colaborarea de lungă durată pe care am dezvoltat-o cu proprietarii ne-a dovedit că și în centrele regionale există un mare interes în ceea ce privește calitatea administrării unui proiect pentru a asigura o bună performanță a acestuia. Un proiect imobiliar performant aduce valoare adăugată atât pentru proprietar, cât și pentru regiunea sau orașul în care se află.

The Office devine al patrulea proiect de birouri din afara capitalei care intră în portofoliul administrat de Colliers, iar Clujul, al patrulea oraș regional în care oferim astfel de servicii. Portofoliul de birouri pe care îl administrăm crește la 370.000 mp, din care 100.000 mp de birouri în afara Bucureștiului, spune Oana Adjudeanu, director property management al CIR.

The Office este localizat în centrul municipiului Cluj-Napoca, unul dintre cele mai dinamice orașe regionale din țară. Cele trei faze ale proiectului au fost finalizate în 2017, iar în decursul acestui an au fost achiziționate de către Dedeman, cel mai mare business antreprenorial românesc.

Conceptul arhitectural înglobează zone verzi, cafenele, restaurante, farmacie, fiind un standard pentru birouri de clasă A în Transilvania. Complexul este certificat BREEAM Excellent, fiind primul complex de birouri din afara capitalei care obține acest nivel de certificare "verde". Suprafața închiriabilă de 64.000 mp este ocupată în totalitate de firme din IT & C sau servicii.

Ca parte a mandatului de property management, Colliers va gestiona relația dintre proprietar, furnizori și chiriași actuali sau potențiali, oferind supervizare operațională, servicii financiare, raportare către proprietar, consultanță pentru crearea de comunități la nivel de proiect.

Portofoliul total administrat de Colliers International mai include Business Garden Bucharest, The Bridge, Hermes Business Campus, Ștefan cel Mare Building, Art Business Center (Ponderas Hospital), Phoenix Tower și Construdava, Airport Smart Offices, Domenii Offices, Jules Michelet Office Building, Casa Moșilor Office Building, Allianz Office Building Brașov și Vox Technology Park din Timișoara, precum și trei parcuri industriale în Timișoara, Brașov și Arad.

Colliers este unul dintre liderii globali în domeniul consultanței imobiliare și al managementului investițiilor, cu operațiuni în 68 de țări și 14.000 specialiști. În 2018, veniturile corporate au fost de 3,3 miliarde de dolari - inclusiv afiliații, cu active gestionate de 26 miliarde de dolari. 

Vânzători: Ovidiu Șandor și NEPI

Tranzacția dintre Mulberry - NEPI și Dedeman a complexului de 61.000 mp, estimată la 130 de milioane de euro, deschide perspective noi pieței office din Cluj-Napoca. Compania de consultanță imobiliară JLL l-a reprezentat pe antreprenorul Ovidiu Sandor (Mulberry Development) în tranzacționarea The Office.

Vânzarea The Office de către Ovidiu Șandor și NEPI Rockastle grupului Dedeman reprezintă cea mai mare tranzacție cu un proiect de birouri încheiată în afara Bucureștiului și stabilește un reper important în ceea ce privește prețul și lichiditatea activelor imobiliare „prime” din orașele secundare, susțin specialiștii agenției imobilare JLL România.

După ce anul trecut au fost două tranzacții semnificative, dar mai mici pe această piață, vânzarea clădirii de birouri Maestro și a parcului logistic CTPark, preluarea The Office dovedește că există lichiditate pentru produsele instituționale din Cluj, susțin specialiștii în domeniu.

Comenteaza