Cîțu, despre ce a găsit la Finanțe: „Este o metodă folosită de Al Capone"

Cîțu, despre ce a găsit la Finanțe: „Este o metodă folosită de Al Capone"
| Foto: Al Capone și avocatul său

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a precizat joi că ia în calcul sesizarea procurorilor pentru constituirea unui grup infracţional organizat în domeniul financiar, după ce a găsit la Minister două bugete, în stilul gangsterului Al Capone.

Ministrul spune că guvernele PSD au condus România după două bugete, un buget prezentat în Parlament şi altul nepublic, pentru finanţarea baronilor.

„Este a metoda folosită de Al Capone: un registru pentru Fisc şi unul pentru el (n.r. Teodorovici). Ce facem cu acest jaf şi cum îl împărţim? Pentru că ramânem cu intrebarea daca cei nevinovaţi care nu au participat la acest jaf trebuie sa plateasca sau măcar să plătească cei care au beneficiat de pe urma acestui plan” a spus Cîţu, ciat de Mediafax.

Ministrul Finanţelor spune că în ultimi trei ani datele de la buget au fost modificate după bunul plac, în mod discreţionar, pentru folosul baronilor şi partidului.

Cîţu a spus că au existat indicii cu privire la instrumentalizarea banilor publici în folosul baronilor şi a dat ca exemplu derogări cerute de PSD de la legea responsabilităţii fiscale. Totul ar fi fost făcut cu complicitatea Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză.

Comenteaza