Cîţu: Pensiile vor creşte cu 10%, nu cu 40%, de la 1 septembrie

Cîţu: Pensiile vor creşte cu 10%, nu cu 40%, de la 1 septembrie

Ministrul de Finanţe a declarat ieri seară că pensiile vor creşte cu 10% de la 1 septembrie. Totuşi acesta a precizat că premierul Ludovic Orban ar putea decide o majorare mai mare.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Florin Cîţu a declarat miercuri la Digi 24 că se discută şi de o eşalonare a majorării pensiilor, la fel ca în cazul alocării alocaţiilor pentru copii.

„La pensii rămânem la scenariul Ministerul Finanţelor, de 10%. Decizia este una politică şi s-ar putea ca premeirul să decidă ca această creştere a pensiilor să fie mai mare. Nu poate fi de 40%.

Este o creştere care nu pune în pericol bugetul nici pentru acest an, nici pentru anii viitori, poate 2-3 puncte procentuale în plus faţă de ceea ce vine la Ministerul de Finanţe. Va fi 10% de la 1 septembrie, se discută de o eşalonare”, a spus Cîţu.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a prezentat, miercuri, în şedinţa de Guvern, proiectul unei ordonanţe de urgenţă care prevede dublarea etapizată a alocaţiilor pentru copii. Prima majorare ar urma să aibă loc la 1 septembrie.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza