Cîțu: „Situația economică a României s-a deteriorat grav!”

Cîțu: „Situația economică a României s-a deteriorat grav!”

Președintele PNL și al Senatului, Florin Cîțu, susține că situația economică a României s-a deteriorat grav în primele două luni ale anului, iar unda de șoc ca urmare a sancțiunilor impuse Rusiei este una care ne prinde total nepregătiți.

”Situația este complicată pentru Rusia, dar efectele se vor întinde pe mai multe țări și de aceea este bine să fim pregătiți pentru unda asta de șoc. Din păcate, în România, în luna ianuarie, situația economică s-a deteriorat grav și ne prinde cam nepregătiți această undă de șoc. A devenit clar că ne împrumutăm pentru cheltuieli curente, cheltuieli cu dobânzi care au crescut de trei ori față de anul trecut, cu rambursări de TVA mai mici. În astfel de situații trebuie să fi pregătit să impui sancțiuni, dar să și faci față efectelor.

În primul rând piețele financiare vor avea o evoluție volatilă, pentru că deja avem inflație la nivel global, iar eu mă aștept la o creștere a prețurilor (…) Din păcate, execuția bugetară ne arată că la începutul acestui an au fost luate niște decizii care prind pe picior greșit România în fața acestei crize. Trebuie o foarte mare atenție în modul în care cheltuim banul public, cel mai mare pericol pentru România este să cădem pradă populismului, pentru că asta s-a întâmplat la începutul acestui an”, a spus Florin Cîțu, la RFI

Comenteaza