Ciucă, despre prețul benzinei: ''Am cerut sancțiuni SEVERE pentru cei care vor să genereze instabilitate''

Ciucă, despre prețul benzinei: ''Am cerut sancțiuni SEVERE pentru cei care vor să genereze instabilitate''

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi, că ANAF, Autoritatea pentru Protecția Consumatorilor și Consiliul Concurenței au demarat controale la toate companiile petroliere din România și că a cerut "sancțiunile cele mai severe pentru cei care vor să genereze instabilitate".

"În această dimineață am convocat o sedință cu responsabilii în măsură să gestioneze aceste măsuri. Statul are obligația de a-si proteja cetățenii și economia, mai ales în această perioadă complicată provocată de invazia rusă. Nu voi permite nimănui să profite de această situație, pentru ca din lăcomie sau orice alte motive să încerce să destabilizeze economia țării și să afecteze viața cetăţenilor.

Instituțiile responsabile vor fi ferme în verificările pe care trebuie să le facă și vor da sancțiuni drastice celor care încalcă legea. România e o țară sigură, securitatea noastră e garatată, garanțiile trebuie să includă și stabilitatea economică. ANAF, ANPC, Consiliul Concurenței au demarat investigațiile pentru a lua măsurile necesare de stopare a oricăror practici abuzive fără justificare economică. Vor fi controlate toate companiile petroliere care funcționează în România. Am cerut tragerea la răspundere a celor vinovați și sancționarea lor.

Guvernul nu permite astfel de practici și va folosi toate instrumentele legale pentru a proteja oamenii. Orice altă tentativă de destabilizare va fi ferm sancționată prin intervenția statului român", a declarat Nicolae Ciucă.

Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, joi dimineaţa, cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, şi ministrul Economiei, Florin Spătaru.


La şedinţă au participat, de asemenea, preşedintele ANPC, Horia Miron Constantinescu, preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, şi preşedintele ANAF, Mirela Călugăreanu.


Benzinării din întreaga ţară au fost asaltate de şoferi, miercuri, speriaţi că preţul carburanţilor va depăşi 10 lei pe litru, aşa cum s-a vehiculat în spaţiul public.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza