Cluj City Tour: un tur al orașului și un minitur al Transilvaniei GALERIE FOTO

Cluj City Tour: un tur al orașului și un minitur al Transilvaniei GALERIE FOTO
Autobuzul roșu, etajat și deschis, a ieșit sâmbătă să prezinte orașului dintr-o altă perspectivă unui grup de peste 40 de persoane dornice de aventură.

Cluj City Tour a programat pentru sâmbătă un nou tur al orașului, la care s-au înscris peste 40 de persoane dornice să vadă orașul de la înălțime. Autobuzul decapotabil a plecat de la Sala Sporturilor "Horea Demian" și a făcut mai întâi un tur al centrului istoric. Pasagerii au recunoscut că au aflat lucruri pe care nu le știau despre oraș. "Am văzut hornul în formă de spirală, unic în sud-estul Europei. Nu știam că există așa ceva la Cluj", a mărturisit Raluca, venită la tur împreună cu familia.

La bordul autobuzului au urcat și doi străini, un francez și un portughez. Organizatorii au invitat la tur, în urma unui parteneriat cu World Vision Cluj, și un grup de patru copii cu rezultate bune la învățătură, dar cu condiții materiale modeste. Ei s-au arătat încântați să vadă orașul de la înălțimea autobuzului Cluj City Tour. De altfel, turul cu vehiculul decapotabil s-a dovedit a fi extrem de interesant pentru copii și adolescenți, care au fost 12 la număr.

Pe traseu, numeroşi clujeni s-au arătat plăcut surprinşi de apariţia autobuzului, aflat abia la al doilea tur; au existat destule cazuri de persoane care au simţit nevoia să le facă semne cu mâna celor aflaţi la bordul vehiculului.

După zona centrală, a urmat o foto-oprire pe Cetățuie, de unde Clujul se vede panoramic, apoi o vizită la Muzeul Satului. În câteva minute, pasagerii au putut face un minitur al Transilvaniei, casele și bisericile expuse provenind din mai multe județe de dincoace de Carpați.

Organizatorii au pregătit și o surpriză pentru trei dintre pasageri, care și-au sărbătorit ziua de naștere în preajma datei turului. Lor li s-a cântat "Mulți ani trăiască" și li s-a făcut cadou câte o invitație la primul festival de tango organizat la Cluj. Printre sărbătoriți s-a aflat și un copilaș, Demian, care a primit un tort.
Pasagerii au avut inclusă în prețul biletului și consumația: la etajul autobuzului a fost distracția, iar la parter, mâncarea și răcoritoarele. Partenerul Cluj City Tour este producătorul de panificație Panemar. De asemenea, organizatorii au încheiat un parteneriat cu producătorul de mezeluri Mariflor Gherla, care își aduce la bordul autobuzului cele mai gustoase salamuri și cei mai delicioși cârnați.

"Cluj City Tour este un tur concept. În alte locuri, astfel de autobuze fac curse de linie. Noi am dorit să aducem ceva nou în peisaj: un autobuz descoperit cu care să facem tururi ale orașului, mereu pe alt traseu, cu destinații surprinzătoare și interesante. Săptămâna viitoare, de exemplu, sperăm să îi putem duce pe pasagerii noștri într-o criptă cu morminte de la 1700 și 1800, care nu a fost niciodată deschisă publicului", a spus Dan, organizatorul turului.

"Ne-a plăcut foarte mult turul de astăzi și ne-am dori să venim încă o dată cu voi să vedem cripta", a intervenit o altă participantă la aventura de sâmbătă.

Dan a mărturisit că, în paralel, dorește să dea startul unor tururi ceva mai lungi, prin județul Cluj, în cadrul cărora turiștii vor putea vedea locuri superbe și mai puțin cunoscute. De asemenea, tururile vor avea şi o componentă culinară. "Vom degusta produse ecologice chiar la <mama lor>", a subliniat organizatorul de tururi turistice.

Cluj City Tour a pornit la drum în 6 august 2016, ca o inițiativă 100% privată. Pentru început, cursele cu autobuzele decapotabile au loc doar sâmbăta. Rezervările se pot face accesând pagina facebook.com/clujcitytour.

Fotografii de Călin Fedeleş.

Comenteaza