Cluj IT Cluster începe lucrul la formarea rețelei naționale de asocieri informatice

Cluj IT Cluster începe lucrul la formarea rețelei naționale de asocieri informatice
Cluj IT Cluster începe lucrul la formarea rețelei naționale de clustere IT&C, primul parteneriat, cu Clusterul Regional pentru Tehnologia Informației și a Comunicațiilor (TIC) Regiunea Vest, fiind stabilit la Cluj Innovation Days.

Bazele acestuia au fost puse în prezența ministrului Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, Marius Bostan. Parteneriatul va urmări în primul rând facilitarea interacțiunii dintre membrii celor două clustere și dezvoltarea de proiecte comune.

„Proiectul rețelei naționale de clustere IT&C este unul dintre cele mai ambițioase proiecte ale Cluj IT Cluster. Dorim să coagulăm în această structură toate clusterele dedicate tehnologiei informației și a comunicațiilor, pentru a putea dezvolta proiecte majore împreună și pentru a le oferi membrilor noștri ocazia schimbului de experiență cu colegii din alte zone ale țării.

Colegii de la Timișoara au răspuns cu promptitudine invitației noastre, iar la Cluj Innovation Days am avut ocazia să stabilim detaliile acestui parteneriat, beneficiind și de prezența ministrului Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, Marius Bostan.

În plus, din luna martie, Cluj IT Cluster reprezintă România în cadrul parteneriatului strategic dedicat internaționalizării IMM-urilor din Uniunea Europeană și dorim să oferim o deschidere către acest proiect și celorlalte clustere IT&C din România", a declarat Stelian Brad, președintele Cluj IT Cluster.

Reprezentanții celor două clustere pregătesc deja primele proiecte comune. „Inițiativa colegilor de la Cluj este lăudabilă și ne bucurăm să fim primii care-i dăm curs. Împreună, în cadrul unei rețele naționale, clusterele IT&C din România vor avea posibilitatea dezvoltării de proiecte la o scară mai mare și vor avea acces la knowhow, informații și expertize diverse.

Efectele se vor vedea cu siguranță în anii următori", a declarat Sabin Totorean, coordonator al Comisiei de Internaționalizare din cadrul Clusterului Regional TIC - Regiunea Vest Romania.

Cea de-a patra ediție a evenimentului anual Cluj Innovation Days a strâns la Cluj-Napoca, în 31 martie - 1 aprilie, peste 400 de manageri din IT, medici, universitari, reprezentanți ai administrației publice și ai mediului de afaceri. Conferința a vizat două teme majore: medicina digitală și administrația digitală. În urma dezbaterilor de la Cluj Innovation Days 2016 s-a conturat și tema ediției de anul viitor: economia digitală.

Comenteaza