Cluj-Napoca, în dezvoltare permanentă. Locul 3 în TOP Forbes Best Cities 2019

Cluj-Napoca, în dezvoltare permanentă. Locul 3 în TOP Forbes Best Cities 2019

Cluj-Napoca, alături de Timișoara, este principalul competitor al Bucureștiului prin standardele de viață ridicate pe care le oferă, gestionarea forței de muncă prin rata șomajului scăzută, creșterea numărului de salariați, implicit creșterea numărului de locuitori dar și a numărului de turiști, orașul dezvoltând o strategie de stimulare a economiei prin parteneriate cu universitățile locale bazate pe inovare, tehnologizare, cercetare, IT.

Cluj-Napoca ocupă locul 29 într-un clasament care măsoară calitatea vieții în 72 de orașe din Europa, situându-se cu 26 de locuri mai sus decât Bucureștiul, potrivit EY. Clujul punctează mai bine decât capitala nu numai în privința calității vieții, ci și a siguranței, facilităților medicale, a serviciilor de transport și a gestionării ambuteiajelor în trafic, potrivit datelor de la centrul Numbeo. 

De asemenea, Cluj-Napoca ocupă un loc fruntaș la nivel național în ceea ce privește numărul de proiecte pentru un oraș inteligent, cu 16 de astfel de inițiative, conform Vegacomp Consulting, scrie Forbes.

"Anul trecut, Clujul a înregistrat un produs intern brut per capita de 12.400 de euro, al treilea la nivel național. Nu în ultimul rând, când spui Cluj-Napoca, te gândești la IT, parcuri industriale care atrag investitori de renume și clădiri de birouri. Sectorul de IT din Cluj s-a dezvoltat galopant pe parcursul ultimului deceniu, aici activând giganți precum Google, Emerson, Endava, Bosch sau Microsoft".

ARTICOLUL integral, AICI!

1: București, ora exactă
2: Timișoara, rezistă
3: Cluj-Napoca, în dezvoltare permanentă
4: Arad, conectat la occident
5: Alba Iulia, cel mai inteligent oraș
6: Sibiu, consecvența germană
7: Brașov, tot mai atrăgător
8: Oradea, modelul de succes
9: Constanța, pe harta businessului global
10: Iași, speranța Moldovei
11: Târgu-Jiu, pierdere pe energie
12: Reșița, tradiție industrială
13: Miercurea-Ciuc, pe un loc surprinzător
14: Bistrița, sparge gheața
15: Deva, între stagnare și revitalizare
16: Ploiești, în căutarea gloriei de altădată
17: Călărași, există loc de creștere
18: Drobeta Turnu Severin, în umbra trecutului
19: Pitești, cu accelerația la podea
20: Târgu-Mureș, mândria unui județ

Comenteaza