Cluj-Napoca și București au cele mai scumpe chirii. Plătești cu 15% mai mult dacă vrei să stai la Cluj. Cât scoți din portofel pentru o garsonieră

Cluj-Napoca și București au cele mai scumpe chirii. Plătești cu 15% mai mult dacă vrei să stai la Cluj. Cât scoți din portofel pentru o garsonieră

Cele mai scumpe chirii din România sunt în Cluj-Napoca și în Capitală, iar dintre orașele mari, Timișoara are cele mai accesibile apartamente.

Cele mai accesibile apartamente de închiriat se găsesc în Timișoara, diferența dintre prețul cerut pe chirie în Timișoara și Cluj-Napoca sau București, se apropie de 30% în cazul garsonierelor și depășește 20% în cazul apartamentelor cu 2 și 3 camere, conform imobiliare.ro.

Clujul concurează cu Bucureștiul la cele mai scumpe chirii

Cele mai scumpe chirii din țară sunt în București și Cluj-Napoca.

În Cluj-Napoca, prețurile solicitate se situează la 300 de euro pe lună pentru o garsonieră, 450 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere și 580 de euro pe lună pentru trei camere. Cea mai semnificativă evoluție anuală a prețurilor apartamentelor de închiriat din Cluj-Napoca s-a înregistrat la categoria de apartamente tricamerale, unde acestea au crescut cu 15.7%.

În București, așteptările proprietarilor ajung la 300 de euro pe lună pentru o garsonieră, la 450 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere și la 600 de euro pe lună pentru o locuință cu tricamerală. Cea mai semnificativă evoluție anuală a prețurilor apartamentelor de închiriat s-a înregistrat în categoria apartamentelor cu două camere, unde acestea au crescut cu 10.7%.

Prețul chiriilor în marile orașe din România

În marile orașe ale țării, chiriile medii lunare se situează între 220 de euro și 300 de euro pentru o garsonieră, între 350 de euro și 450 de euro pentru un apartament cu două camere și între 400 de euro și 600 de euro pentru unul cu trei camere. Comparația ia în calcul prețurile medii solicitate de proprietari  în luna martie 2023. Față de perioada similară a anului anterior, diferențele ajung până la 21% în cazul garsonierelor din Constanța, mai arată sursa citată.

Comenteaza