Clujana, 10,25 milioane lei cifră de afaceri, pierderi de 3,48 milioane în 2011

Clujana, 10,25 milioane lei cifră de afaceri, pierderi de 3,48 milioane în 2011
O cifră de afaceri de 10,25 milioane de lei şi pierderi de 3,78 milioane de lei, aşa arată situaţia financiară a producătorului de încălţăminte Clujana în 2011, conform unui raport.

Clujana a avut o cifră de afaceri de 10,25 milioane de lei, în creştere faţă de 9,6 milioane de lei în 2010. Majoritea veniturilor au venit din prestări de servicii - 7,93 milioane lei, este vorba de servicii de lohn pentru clienţi externi, pentru care închiriază forţa de muncă şi utilajele. Din vânzarea produselor finite, însă, Clujana a obţinut anul trecut doar 347.500 lei.

"Pe piaţa producătorilor de încălţăminte din România se manifestă o competiţie puternică, datorită în primul rând a prezenţei pe piaţă a filialelor unor brand-uri de renume, dintre primele companii la nivel mondial", arată Clujana într-un raport financiar remis în urmă cu o săptămână pe piaţa de capital. Puterea financiară, experienţa şi know how-ul acestor jucători au creat astfel o piaţă în care dacă nu investeşti pierzi, iar pe termen mediu şi lung dispari", arată raportul. "Pentru a rezista presiunilor concurenţiale a celorlalţi jucători de pe această piaţă, societatea a făcut eforturi foarte mari, părin reducerea marjei de profit, prin strategii de reducere a cheltuielilor, suspendarea proiectelor de extindere, acceptând munca în condiţii de prestator în această industrie".


Clujana a încheiat anul trecut cu pierderi de 3,48 milioane de lei. Principalul acţionar al societăţii, care funcţionează de 100 de ani, este Consiliul Judeţean Cluj, cu 93% dintre participaţii.

Etichete
Comenteaza